Bu sarımsaklı ekmeği mutlaka denemelisiniz,biz ailece müptelasıyız ☺️
4 dilim ekmek
12 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Bol dereotu
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Üzeri için rende taze kaşar
Arzuya göre pulbiber
Yapılışı:
Sarımsakları soyup zeytin yağ ile soslukda pişirin.Diğer tarafta bir kasede oda ısısındaki tereyağını, kekik,fesleğen, tuz,ince kıyılmış dereotu,pulbiber ile karıştırın .Pişen sarımsakları bu dereotlu karışıma katıp çatalla ezin.Daha önceden kizarttiginiz ekmek dilimlerine bıçak ile sürün.Uzerlerine taze kaşar rendesi serpip fırında iki yuz derecede üzeri kızarana kadar tutun.Ya da airfry de üzerleri kızarana kadar tutup çıkarın afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder