Mutlu cumartesiler ☺️
Otuz beş yıllık dostlarımızla keyifli bir kahvaltı yaptık bugün.
Masamızda kahvaltiliklarin yanı sıra sucuk, yumurta salatası,domatesli soslu biber, kadayıflı kurabiye ve patlıcanlı börek vardı.Bu gün böreğin tarifini paylaşacağım.Patlıcanın zamanıyken denemenizi öneririm
Malzemeler:
4 adet yufka
2 adet domates
2 adet patlıcan
3 adet sivribiber
1 adet kapya biber
1 adet kurusoğan
1 tatlı kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Sosu için:
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Yapılışı:
Patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayın.Tuzlu suda onbeş yirmi dakika bekletip yıkayıp süzün.Biberleri de çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın .Tencereye zeytinyağ ile minik küpler halinde doğranmış soğanı koyup biraz kavurun.İcine kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve biberleri katın .
Salça ,tuz ekleyip biraz su katıp pişirin.
Bir kenarda soğusun. Sos malzemelerini bir kasede karıştırın .Birinci yufkayı düz bir zemine yayın her yerine fırça ile sos malzemesi sürün.Uçlarini üçer parmak katlayın yufka kare olsun .Dört parmak kalınlığında şeritler kesip patlıcanlı iç koyup muska şeklinde katlayın.Yağli kağıt serilmiş tepsiye dizin.Ben bu şekil yaptım değişik şekillerde de böreği sarabilirsiniz.Her yufkayı soslayip iç koyup sardikdan sonra yumurta sarısı surup çörekotu serpin.200 derecede önceden ısınmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder