7 Temmuz 2020 Salı

CEVIZLI SARIMSAKLI MANTARLAR


Bu akşam da böyle olsun dedim girdim mutfağa.Mantarı icine kasar rendesi koyup firina surerdim.Bu kez bir kac malzemeyi bir araya getirip dolgu kısmını zenginlestirdim enfes oldu.Olculerim göz kararı 😉

Malzemeler:

1 kutu kültür mantarı
taze kaşar
ceviz içi
sarımsak
dereot
zeytinyağ
tuz
karabiber
pulbiber

Yapılışı:

Mantarları yikayip saplarini çıkarın. Bir tepsiye dizin.Diger tarafta bir kaseye rende kaşar ,ince kıyılmış dereotu yine ince kıyılmış sarımsak,cekilmis cevizici,zeytinyağ ve baharatları koyup karıştırın.
Bu karışımı mantarlarin çukurlarına doldurup 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Et yemeklerinin yanında servis edin.
Afiyetolsun.

Hiç yorum yok: