6 Nisan 2020 Pazartesi

ÇAĞLA CACIĞI-BADEM CACIĞI


Çağla zamanı geldi.Çağla sevenlere gelsin bu tarif.İlk kez yaptığım bu tarif altı kişilik oldu.Meze olarak da tüketmek isterseniz süzme yoğurtla da yapabilirsiniz .Ben ev yoğurdu ile yaptım su katmadım.

MALZEMELER:

2 su bardağı çağla
1 adet salatalık
3 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı zeytinyağ
bol dereotu
1 tatlı kaşığı nane
tuz

YAPILIŞI:

Çağlaları yıkayıp ince ince kıyın.Salatalığı isterseniz rendeleyin isterseniz minik küpler halinde doğrayın.Yoğurdu derin bir kaseye alın.İçine çağlaları ,salatalığı,ince kıyılmış sarımsakları katın.Dere otlarını ince ince kıyın karışıma ekleyin.Tuz,nane,zeytinyağ ekleyip karıştırıp servis tabağına alın.
Üzerine bir yemek kaşığı kadar zeytinyağ gezdirip çağla ile benim gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: