2 Haziran 2015 Salı

SEBZE YATAĞINDA ANTRİKOT VE BAHARATLI FIRIN PATATES


Nefis bir et yemeği tarifiyle geldim bu gün.Yanına ben fırında baharatlı patates yaptım siz pilav ya da başka bir yemek yapabilirsiniz.

MALZEMELER:

1 kg antrikot
1 büyük soğan
1 büyük domates
2 adet büyük sivri biber
1 yemek kaşığı tereyağ
2-3 kaşık sıvı yağ
tuz
karabiber

YAPILIŞI:

Etleri önce yağsız tavada biraz mühürleyin.Diğer tarafta tereyağ ve sıvı yağı tencereye koyun.Soğanı piyazlık doğrayın bir kaç dakika kavurun.Daha sonra kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış sivri biberleri ekleyin biraz daha kavurun.Bu sebzelerin üzerine mühürlenmiş etleri dizin.Etlerin üzerini geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın.Pişmesi biraz zaman alacak.Etler yumuşayınca altını kapamadan bir kaç dakika önce tuz karabiber serpin.Pişince altını kapatıp yanında pilav ,patates yada başka bir garnitür ile servis yapın.

FIRINDA BAHARATLI PATATES

Dört büyük patatesi soyun , doğrayın üzerine 5 ya da 6 yemek kaşığı sıvı yağ (ben zeytinyağ kullandım) gezdirin .Tuz ,karabiber ,pul biber,kekik serpin (Bunlara ölçü vermedim göz kararı yaptım damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz).İsterseniz benim gibi iki diş sarımsağı da minik minik doğrayın.Hepsini bir güzel harmanlayın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.200 derecede pişirin.Hafif kızarıp pişince fırından çıkarın etlerle servis yapın.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Nefis görünüyor, fırın patates bence et yemeklerine yakışan en güzel garnitür. Eline sağlık canım, sevgiler...

Fincan Teyze dedi ki...

ellerinize sağlık... Hafta sonu misafirlerim olacak, deneyebilirim ;)