4 Mayıs 2015 Pazartesi

TAZE SOĞANLI MAYONEZLİ PATATES SALATASI


 Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.İş yoğunluğu,serin havalar yüzünden yakalandığım grip arkasından iyileşince  sekiz günlük İspanya seyahati derken arayı açmışım.(İspanyada bir çok şehir gezdim onların fotoğraflarını hazırlayıp burada anlatma fırsatı bulamadım .Hazırlama fırsatı bulabilirsem bir ispanya gezi yazısı hazırlamak istiyorum .) Yaz gezileri başlamadan bir kaç değişik tarif denemem lazım deyip girdim mutfağa.Bu arada mutfağa girmedim mi tabii ki girdim çok şey yaptım ama onların tarifi sitemde mevcut idi.Daha önce bu salatanın benzerlerini yaptım fakat bunu yeni denedim gayet güzel oldu. İlkinin tarifi Mayonezli Patates Salatası  ,ikincisi Alman Usulu Patates Salatası (mavi yazılara tıklayarak tariflere ulaşabilirsiniz) Bu salataya maydanoz ve kornişon turşu koymadım bir sonraki yapışımda koyacağım çok güzel yakışacağına eminim.

MALZEMELER:

4 büyük patates
4-5 dal tazesoğan
2 yemek kaşığı yoğurt
göz kararı mayonez
tuz
kararbiber
pulbiber

YAPILIŞI:

Patatesleri bildiğimiz patates salatası yapar gibi haşlayıp ,kabuklarını soyup  küp küp doğrayın.
Taze soğanları yıkayıp kıyın ,patatese katın.Yoğut ,göz kararı mayonez (buna ölçü vermedim isteğinize göre ayarlayabilirsiniz) tuz ,karabiber katıp kaşıkla karıştırın.Maydanoz ve kornişonda ekleyebilirsiniz.
Servis tabağına alıp üzerine pul biber serpip servis yapabilirsiniz.
Afiyetolsun.

1 yorum:

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Gelmiş geçmiş olsun, sefan olsun ve ellerine sağlık olsun Handecim ;)) sanırım özetledim. :D Patatese mayonezi bende çok yakıştırıyorum, afiyetler olsun..