13 Ocak 2015 Salı
OTLU KREP
Krebi her zaman yaparım fakat otlusunu ilk kez yaptım ,çok beğendim.Kahvaltı sofralarınıza değişik tarif ararsanız deneyin derim.İstediğiniz otu katabilirsiniz.Benim ölçülerimle 8 adet çıktı.
MALZEMELER:
2.5 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
dereotu
maydanoz
un (aldığı kadar )
margarin
YAPILIŞI:
Yumurtaları derin bir kaba kırın,sütü koyun ,tuzu katıp çırpın.Daha sonra unu azar azar ekleyin.Boza kıvamından biraz daha akışkan bir hamur yapın.En son otları ekleyin.Dereotu ve maydanozları ince ince kıyın.Arzunuza göre fesleğen,nane ,kekik de ekleyebilirsiniz.Krep tavasına bir çay kaşığı kadar margarin yada tereyağ koyup kepçe ile hamurdan tavaya döküp döndürerek yuvarlaklaştırın,tavayı kaplasın.Altını üstünü pişirin.Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.Peynir ile servis edin.Afiyetolsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Elinize sağlık lezzetli ve daha besleyici olmuş sevgiler
Uzuunnnnn zamandan sonra Merhabaa :)
otlu karışım olarak hiç düşünmemiştim deniyeceğim mutlaka :)ellerinize sağlık
Bende uzun zamandır denemek istiyorum bu tarifi,ellerinize sağlık.
nefis görünüyor canım ellerine emeklerine sağlık..
afiyetle..
Degisik olmus denemek lazim eline saglik..afiyet olsun..
Yorum Gönder