Herkese merhaba mutlu ,sağlıklı,bol kazançlı günler dilerim.
Bu tarifi gittiğim bir restaurant'ta yedim çok hoşuma gitti,evde de denedim.Bildiğimiz bakla favanın enginar ile yapılanı.Hem pratik hem lezzetli bir meze bence.Davet sofralarınızda ya da yılbaşı menünüzde yer verebilirsiniz.Enginar sevmeyenler de belki bu şekilde sevebilirler.
Tarifi dört kişilik veriyorum.Kişi sayısına göre arttırabilirsiniz.
MALZEMELER:
5 adet enginar
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
1 kesmeşeker
yarım limonsuyu
2 çay kaşığı tuz
dereotu
YAPILIŞI:
Ayıklanmış temiz kılçıksız enginarlarınızı dörde bölün kararmaması için limonlu suya koyun.Benim enginarlarım derin dondurucudan siz isterseniz konserve de alabilirsiniz.Zeytinyağını tencereye koyun.Sudaki enginarları yıkayıp tencereye alın.Soğanı soyup dörde bölüp onuda ekleyin.Tuz,şeker katın,limon sıkın.Üzerini üç parmak geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın.Enginarlar pişip yumuşayınca suyununda çoğunu çekmiş olacak.Hafif sulu kalan favanın altını kapatıp blender dan çekin.Dereotlarının birazını ince ince kıyıp favaya ekleyin.Birazını üzeri için ayırın.Karışımı servis tabağına alıp zeytinyağı ve dereotuyla süsleyip dolaba kaldırın.Biraz soğuyunca servis yapın.
Afiyetolsun.
5 yorum:
Harika bir tarif sevgili Hande, enginarı değişik varyasyonlarda denemeyi seviyorum. Malum buzluk dolu :))) değerlendirmek lazım. Cok tesekkürler, sevgiler ve iyi haftalar...
Deneyeceğim..Ellerinize sağlık...Sevgiler...
bayıldım
Ben bir tane de havuç ekledim.Tabii kesme şeker koymadım.
Rengi de daha güzel oldu.:)
Tarif için teşekkürler.
tabii öyle de olur ,güzel olur.ellerinize sağlık
Yorum Gönder