30 Ekim 2014 Perşembe
MİSAFİR MASAM VE MUZLU İRMİKLİ LOKUMLAR
Pratik ve lezzetli tarifler arayanlara gelsin bugünkü lokumlar..Geçen akşam gelen misafirlerime kurdum bu masayı.Muzlu lokumları da o akşam için yaptım.Tarifi sevgili Selda dan aldım,kendisine teşekkür ederim.
Tarife geçmeden önce neler yaptım görelim :
MENÜ:
Zeytinyağlı yaprak sarma
Kısır
Peynirli sodalı börek
Cheesecake (orman meyveli)
Muzlu irmikli lokum
(Mavi renkli yazılara tıklayarak tariflere ulaşabilirsiniz)
İRMİKLİ MUZLU LOKUM
MALZEMELER:
3 su bardağı süt
8 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket dr.Oetker muz aromalı Creme Ole
Üzeri için dört kaşık kadar hindistancevizi
YAPILIŞI:
Derin bir tencereye süt,şeker,irmik koyup karıştırarak pişirin.Göz göz olup koyulaşınca altını kapatın, cam bir kaseye alın.İçine tereyağı katıp tekrar karıştırın .Biraz ılınınca toz halindeki muzlu creme oleyi ekleyin kaşıkla karıştırarak bir güzel karışıma yedirin.Elinizle ceviz kadar parçalar koparıp top yapın, hindistancevizine bulayıp servis tabağına dizin.İşte bu kadarcık.Afiyetolsun.
Etiketler:
aperatifler,
davet sofrası,
hamurişleri,
pastalar,
salatalar,
tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
güzel görünüyor eline sağlık: ))
elinize sağlık herşey muhteşem görünüyor
Elinize sağlık,çok şık ve çok pratik olmuş.Sevgiler.
şimdi o masada olsaydım
açık çayları yudumlasaydım
Dünya vız gelirdi inan bana
Ben de yanınızda olsaydım
:))
Ellerine sağlık :) çok güzeller
Yorum Gönder