Gezdik tozduk eee artık mutfağa da girme vakti geldi.Kiş bizim evde bu aralar favori günlerini yaşıyor.Çok sevildiği için en son ıspanaklı mantarlı yaptım diğerleri gibi bu da hemencik tüketildi.
MALZEMELER:
hamuru için:
2,5 su bardağı
un
4 yemek kaşığı sıvı
becel margarin
4 yemek kaşığı
sıvıyağ
1 çay bardağı
yoğurt
1 paket
kabartmatozu
1 çay kaşığı
tuz
iç harcı için:
400 gr kadar ıspanak
300 gr.mantar
1 adet kurusoğan
4 yemek kaşığı
sıvıyağ
1 çay kaşığı
tuz
karabiber
pulbiber
üzeri için:
1/2 çay bardağı
süt
1 yumurta+1 yumurta
sarısı
tuz
1 çay bardağı kadar
rende taze kaşar
YAPILIŞI:
Önce hamurumuzu yapalım.Yağlar ,yoğurt,un ,kabartmatozu ve tuzu bir güzel yoğurun.Unu azar azar katın.Dolapta hamuru 15-20 dakika dinlendirin.Bu arada mantarları doğrayın.İster kavanozda konserve mantar alın yıkayıp doğrayın isterseniz benim gibi paket kültür mantarı alın temizleyip limonlu suya doğrayın.Tencereye yağı koyun soğanları küp küp doğrayıp biraz kavurun daha sonra limonlu suda bekleyen mantarları ve ayıklanıp yıkanmış ıspanakları tencereye koyun.Suyunu salıp çeksin.Tuz, karabiber ,pulbiber katın suyunu çekince altını kapatıp bir tabağa alıp biraz soğutun.
Önce hamurumuzu yapalım.Yağlar ,yoğurt,un ,kabartmatozu ve tuzu bir güzel yoğurun.Unu azar azar katın.Dolapta hamuru 15-20 dakika dinlendirin.Bu arada mantarları doğrayın.İster kavanozda konserve mantar alın yıkayıp doğrayın isterseniz benim gibi paket kültür mantarı alın temizleyip limonlu suya doğrayın.Tencereye yağı koyun soğanları küp küp doğrayıp biraz kavurun daha sonra limonlu suda bekleyen mantarları ve ayıklanıp yıkanmış ıspanakları tencereye koyun.Suyunu salıp çeksin.Tuz, karabiber ,pulbiber katın suyunu çekince altını kapatıp bir tabağa alıp biraz soğutun.
Dolaptaki hamuru alıp
margarinle yağlanmış borcama ya da kiş kalıbına kenarlarını yükselterek
yayın.İçi de hamurun üzerine döşeyin.Bir kasede bir yumurtanın tamamı
,bir yumurtanın sarısı ,süt ve biraz tuzu çırpıp karışımın üzerine döküp
önceden ısınmış 200 derecedeki fırına koyun.Biraz kızarınca çıkarıp kaşar
rendesi serpip tekrar kaşarlar kızarana kadar fırına verin.
Kaşarlar kızarınca çıkarıp servis yapın.
Afiyetolsun.
Kaşarlar kızarınca çıkarıp servis yapın.
Afiyetolsun.
23 yorum:
Ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimle,
Bunu yapmalıyım ellerine sağlık
tart zaten cok severım ustune ne koysan gıdıyor elıne sağlık
Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor...
ne kadar ıspanak sevmesemde tarifler birbirinden harika
ne çok bekledim bu tarifi..ama değer..başka denemelerim bu kadar güzel olmadı..ellerinize sağlık..favori yiyeceğim olmuş durumda..
çok değişik bir şey çok güzel görünüyor ellerinize sağlık:)
ellerinize sağlık.nefis olmuş.
Bende ıspnak ve mantarı çok yakıştırıyorum, elinize sağlık nefis görünüyor.
eline sağlık kuzum mmmmmm:)))
nefis görünüyor, eline sağlık.
ıspanaklı lezzetlerı de mantarlı lezzetlerı de cok severım ıspanak zaten boreklere kıslere poğaçalar her şeye cok yakışıyor ellerıne sağlık canım nefıs gorunuyor,sevgiler..
Hande'cim ellerine sağlık nefis olmuş bir dilim olsa da yesem:))) Sevgiler...
Kişe bayılırımmmm, ellerine sağlık süper görünüyorr
Cok lezzetli gorunuyor ellerine saglik
Oh, afiyet olsun ne diyelim :)
İşte bu kişi denemek isterim.Ellerinize sağlık enfes görünüyor.
İade-i ziyaret için geldim ve çok beğendim. Bildiğim kadarıyla, "Kiş" bize ait değil, Avrupa mutfağından aldığımız bir tarif. Demek istediğim,çok ekmek tükettiğimiz ve hamur işlerini sevdiğimiz için kendi kendimizi eleştiririz ya halbuki Avrupalı'da sebzeleri hamurla beraber pişirmiş. Demek ki yok birbirimizden farkımız :)
Sevgiler...
Elinize sağlık, enfes gözüküyor. Yarın ilk iş deneyeceğim :)
bende yakıştırırım denemek lazımmmmmm
elinize sağlık, nefis görünüyor
Çok sevdiğim.
Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder