11 Mart 2013 Pazartesi
KAZAYAĞI OTU SALATASI
Herkese merhaba
Kazayağı otunu ilk kez geçen hafta annemden duydum gittiği bir yerde yemiş çok beğenmişti ,bu hafta bende alıp salatasını yaptım.Bu otun kavurmasını ,böreğini de yapıyorlarmış henüz onları denemedim.Salatasını çok beğendim et yemeklerinin yanına yakışan,davetlerde meze olarak yapılabilen güzel tarif kazandım.
Yarım kg.aldığım otun denemek için ilk önce yarısını yaptım.Yani tarifi 250 gr.ota göre vereceğim.
Denemediyseniz sizde pazarlarda satılan bu otu alıp deneyebilirsiniz.
MALZEMELER:
250 gr. kazayağı otu
2 diş sarımsak
tuz
zeytinyağı
limon suyu
YAPILIŞI:
Kaz ayağı otunu ayıklayıp yarım saat sirkeli suda bekletin.Daha sonra yıkayıp tuzlu suda haşlayın ve süzün.
İnce ince doğradığınız sarımsakları katın.Tuz ,yağ ve limon suyunu damak zevkinize göre ayarlayın onlar için ölçü vermedim.Salatanızı servis tabağına alıp servis edin.
Afiyetolsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
30 yorum:
Ellerinize sağlık çok lezzetli olur bende böreğini yemiştim.sevgiler:))
günaydınlar kuzum nasılsın.
aldım mmmmmmm şifa bu canımcım:)
çok nefis elinize sağlık....
Ellerine sağlık canım.
merak ettim alıp denemeli o zaman:)
ellerine sağlık
ot olsun da nasıl olursa olsun, ben hepsini yerim...çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık...
Biz Egeliler otu çok severiz. Ellerine sağlık salata nefis görünüyor.
ilk defa duyuyorum görürsem deneyeceğim elinize sağlık:)
İlk defa duydum kazayağı otunu bu hafta pazardan alıp denicem çok merak ettim.İnşaallah vardır
Blogların en güzel yanı işte hiç bilmediğiniz birşey hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz,yeni tatlar keşfediyorsunuz
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
kazayağı otu egeliyim ama bilmiyorum biz başka bişey mi diyoruz acep?
Ellerine sağlık Hande, salata nefis görünüyor.
Ben yabani otlar arasında kaz ayağını çok severim, her çeşidini hazırlarım.
Çiğ olarak domates salatasına da çok yakışıyor.
Ya bizim buralarda böyle otlar hiç yokk..Kıskanıyorum..çok merak ettim tadını şimdi..ellerinize sağlık..
Ellerine sağlık ,hiç duymadığım bir ot keşke çiğ olarak da fotosunu çekseydin,çok merak ettim,görmüş olurduk. Sevgiler..
çok nefis gözüküyor merak ettim tadını bayılırım otlara...ellerine sağlık canım...
Kaz ayağı çok lezzetli bir ot böreğide olur kavurmasıda ,üzerine yumurtada kırarım sarımsaklı yoğurtta dökerim.Güzel üklemizin harika otlarından biri.Ben tam bir otçul olarak bayılırım kazayağına.
Ellerine sağlık sevgiler
bir gün görürsem pazarda bende alıcam :)
ellerine sağlık canım..
sevgiler..
Mımmm çok çok severim ben bu otu köye gidince bol bol toplarım nefis olmuş eline sağlık canım:))
aaaa ben de senden duydum şekerrrr denemem lazımmmm... ellerine sağlık...
Sevgiler
Evren
Egeli olup da ot salatası görünce dayanamıyor insan. Ellerine sağlık canım..
Hiç ot kültürümün olmadığını farkettim şimdi. Ege'liler ne kadar şanslı bu konuda. Çok merak ediyorum böyle otları handecim, ellerine sağlık..
Buralarda bulur muyum bilmem,görürsem alıp deneyeceğim.Ellerine sağlık,sevgiler:)
Ülkemizde yetişen o kadar güzel lezzetler var ki, bunların bir çoğunu yeni nesil bilmiyor ve tanımıyor. Biz de eskisi gibi bulamıyoruz. Özellikle böyle tarifler görünce ben çok mutlu oluyorum.
Ellerine sağlık...
Günaydın,
İlk defa duydum kazayağı otunu,ellerine sağlık canım.Buralarda bulursam bende alıp deneyeyim.Sevgiler:))
sarmısak neye yakışmıyor ki, en sevdiğim salata sosu :) ellerinize sağlık
ellerine sağlık canım lezzetli olduğu kesin ama ben hiç denemedim.Hemen alıp, deneyeceğim.Sevgiler
Canım çok güzel görünüyor, hiç denememiştim... pazara gidersem alıp mutlaka deneyeceğim.
Ben de hic duymadım bu otu. Tadı nasıl cibez, radika gibi mı?
Ben de hic duymadım bu otu. Tadı nasıl cibez, radika gibi mı?
İlk defa görüyorum mutlaka deneyeceğim çok güzel olmuş ellerine sağlık Handecim.
Muhteşem görünüyor gerçekten tadını bende cok merak ettim.
Yorum Gönder