Uzun zaman önce yaptığım fakat gezmekten tozmaktan yayınlamaya fırsat bulamadığım tarifimle geldim bugün.Kızartma olduğu için çok sık yapmıyorum .Bu yaz bir kez yaptım fotoğraf da o günden kalma.Fotoğrafta patatesi çok gibi duruyor ama değil soyulan patlıcanlarında rengi patatese yakın olduğu için öyle görünmüş.
MALZEMELER:
2 adet kemer patlıcan
2 adet havuç
1 adet patates
1 adet büyük boy soğan
3 büyük domates
2 adet sivribiber
1/2 çaybardağı zeytinyağ
bir kaç diş sarımsak
2 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı salça
tuz
kızartmak için sıvıyağ
üzeri için kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI:
İşe sebzeleri doğramakla başlayın.Patlıcanı alacalı soyun ,patatesi soyun iri küpler halinde doğrayın.Patlıcanları yarım saat kadar tuzlu suda bekletip yıkayıp süzün.Havucu da soyup küp küp doğrayın.Biberlerinde çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.Derin bir tencerede kızdırdığınız sıvıyağda önce patatesi sonra havucu sonra patlıcanı en son biberleri kızartın.
Diğer tarafta zeytinyağında küp küp doğranmış soğanı biraz kavurun.Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin biraz daha pişirin.Kızarmış sebzeleri ,şekeri,tuzu,salçayı katın.Sarımsakları ikiye bölüp ekleyin.Üzerini biraz geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın.Pişen yemeği soğuduğu zaman servis tabağına alıp dolaba kaldırın.Servisden önce kıyılmış maydanozla süsleyin.
Afiyetolsun.
30 yorum:
ellerine sağlık...
çok güzel görünüyor. Kızartma ağır oluyor falan diyoruz ama çok da lezzetli oluyor ne yapalım... Arada bir böyle kaçamaklar yapacağız ;)
patlıcanada kızartma yakışıyor elinize sağlık
canımm harika görünüyor bayıldım. Ellerine sağlık olsun.
Öptüm
ellerine sağlık canım:)
yaz aylarında en nefis aperatif hatta yemek şakşuka:)
sevgiler..
Merhaba Hande HANIM,
Size çok gecikmiş özür ve teşekkür borcum var biraz geç oldu ama umarım özrümü kabul edersiniz!Ben bloğu açtıktan sonra yapamıyacağımı düşündüm ve bıraktım fakat sizin güzel yorumunuzdan sonra tekrar dönmeye karar verdim ama bu seferde bloğuma ulaşamadım:(uzun zamandır bulmaya çalıştım en sonunda başardım ve artık bende varım!Lütfen desteğinizi esirgemeyin, umarım dostluğumuzun başlangıcı olur kabul ederseniz:)Güzel yorumunuz içinde TSK ederim size...
Tariflerinizde gerçekten çok güzel ellerinize,gönlünüze sağlık!
eline saglik severim kendilerini...
Elletine sağlık canım
benim geçen gün yayınladığım şakşukada taa yazın başından kalmaydı,işten güçten hep erteliyoruz,yada sıra gelmiyor nedense:)ellerine sağlık canım...
ellerine sağlık canım olsun gez keyifte yap tabi :) geçte yayınlasan ayıla bayıla resimlerine bakarız biz senin :)
ellerinize sağlık güzel olmuş sevgiler
Off bu ne güzellik.
Bu güzel lezzeti bende anca senede 1 kere yapıyorum.Kızartmadan kaçmak için.
Ama itiraf edeyim kızartma ayrı bir lezzet:)
Ellerine sağlık canım:)
Sevgiler...
ellerine sağlık...
çok güzel görünüyor sevgiler..
Nasıl severiz ailece hele de oğlum bayılıyor buna. Harika olmuş canım, ellerine sağlık..
yaz aylarin yazgecilmez lerinden biri...
ellerine saglik... cok severim...
sevmeyen yoktur eminim ,ellerine emeklerine sağlık handeciğim...
Handecim, şakşuka nefis olmuş.
Ellerine sağlık. Afiyetler olsun.
Srvgiler.
Bizdede cok sevilmesine ragmen ayda bir iki ayda bir yapilir kalorisi az olsa hergün bikmadan yerdim
Elerine saglik canim
ellerine saglik bitanem,sevgilerle...en sevdiklerimdendir....
cokkkk lezzetlı olsa gerek....
ellerine sağlık....
şeker hanım sizin gibi yaptıklarınızda çok şeker.
Nefis bir görüntü, ellerine sağlık olsun. Kızartma olsa bile arada kaçamak yapıp yenmeli bence bu lezzet :) Afiyet şeker olsun. Sevgiler.
sağlıksız densede ben kızartmaya bayılıyorum kışın yapmıyoruz yazında kaç kere yicezki sanki,ne güzel olmuş baksana yenmezmi bu şimdi ellerine sağlık:)
Yaz bitti daha hala yapmadım:(( Üstelik çokta severim.
Ellerine sağlık arkadaşım, sevgiler:)
Yazın vazgeçilmez lezzetlerinden ellerine sağlık..
Bayilirim saksukaya ellerine saglik :) Nefis gozukuyor..sevgiler :)
Kızartmayı seviyorum ne yapayım.Ellerine sağlık.
Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor. Takipteyim artık. Ben de sizi beklerim, mutlu olurum.
www.yediklerim-yaptiklarim.blogspot.com
Tülin
Enfes görünüyor ellerine sağlık canım.
Yılda 3-5 kere kızartma yemekten bişey olmaz fikriyle yapılıyor.Pek güzel, elinize sağlık.Sevgiler.
ellerine sağlık nefis görünüyor;)
Yorum Gönder