Bugün sizlere tatile gitmeden önce yaptığım haşhaşlı çöreklerimin tarifini vereceğim.
Gerek tatlıda gerek tuzluda olsun haşhaşın o çıtır çıtır dişe gelişi çok hoşuma gider.Canım haşhaşlı birşey isteyince tatlı yapmak yerine bu sefer bu tuzlu çörekleri yapayım dedim iyiki de yapmışım çıtırdatarak bir güzel çayımla beraber yedim.
Gelelim tarifimize:
MALZEMELER:
2 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tepeleme yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı haşhaş
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Yumurtalardan birini derin bir kaseye kırın diğerinin de sarısını ayırıp beyazını kaseye katın.Diğer malzemeleri de ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayıp margarinle yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine ayırdığınız yumurta sarılarını sürüp 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Bu ölçülerle 23 adet çörek çıktı.
Afiyetolsun.
21 yorum:
Haşhaşı çok yakıştırıyorum yemeklere tatlılara pastalar.bu aralar salatalarda kullnaıyorum nefis oluyor.ozellikle patatesli semizotu salatasında.
çöreğin tarifini aldım ilk fırsatta denemek üzere.
ellerine sağlık
sevgiler
Süperrrrr... Ellerine sağlık canım.
Haşhaşlı herşeye bayılırım ve poğaçalara da inanılmaz yakışıyor. Ellerinize sağlık! Sevgiler.
ellerine sağlık süper görünüyor eminim tadıda öyledir... haşhaş bulabilsem ben buralarada neler yaparım neler... ahh ahh
Bende haşhaşı sık sık kullanıyorum.Haşhaş tohumunu kullanmışsınız galiba çörekte.Ben çekilmiş haşhaşlı yapıyordum genelde.Bir de böyle deneyeceğim.
Haşhaşı nedense çok pahalı birşey diye düşünürdüm, geçen gün bir markette düşük bir fiyata görünce aldım. Ama ne yapacağımı bilemediğimden tezgahta duruyordu günlerdir. Şimdi bu tarifi görünce heveslenip yazdım ama bilmiyorum başarabilir miyim? Elinize sağlık.
ellerine sağlık canım...haşhaştan pişti olmuşuz...sevgiler...
iş yerinde ne yenir bu yawww..hüpp hüp..
tatlılarda keklerde kullanırız ama hiç tuzlu birşeyde yememiştim eminim çok lezzetli olmuştur tarifini deniycem canım..ellerine sağlık..
Hmmm nefis bunlar...yemeden anladim:)) Ellerine saglik canim..
mımmm nefis olmuş Handecim..ellerine sağlık..Haşhaşlı tarifler bayılıyorum..Hep böreklerin üstünde denemiştim,iyi fikir içinede koymak..hemen deneyip çay menüme ekleyeceğim..sevgiler..
Hoş geldin:))Tatlıda,kek de kullanıyordum,çok severim çıtır çıtır bir lezzet.Artık tuzlular da da kullanırım:)Ellerine sağlık,sevgiler:)
HANDECİM ELLERİNE SAĞLIK.
MÜKEMMEL.
Harika görünüyor canim
ellerine saglik
:-)))
öptümm
Haşhaşlı tarifleri çok severim, girdiği her tarife de çok yakışıyor, ellerine sağlık.
Bu arada;
Harika bir Karadeniz turu yapmışsın, bayıldım.
gezmeler tozmalar ohh süper valla ne iyi etmişsin:) haşahaşlı çöreği cumartesi arkadaşım yapmışdı içinde cevzide vardı amasya çöreğinin bu şekli demişdi:)) haşhaşı severim:)
ohh afiyet olsun çatır çatır o zaman :) ellerine sağlık görüntüden lezzeti belli oluyor canım zaten :)
Çok severim bende ellerine sağlık şahane olmuş..
Çıtır çıtır, harika bir lezzet, ellerinize sağlık, nefis bir görüntü.
Sevgiler.
Ellerine saglik hayirli cumalar
Ah birde unu ölçülü olsaydı, tam benlikti.Benim nedense aldığı kadar un dendimi bir korkum var. Ama deneyip, ölçüye döndüreceğim, nefis gözüküyor.Ellerinize sağlık,Hande'cim.
Yorum Gönder