MALZEMELER:
4 adet yufka
yarım kg.ıspanak
250 gr.pastırma
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağından iki parmak eksik un
2 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
Ispanakları yıkayıp saplarını ayırıp doğrayın.Yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları bir tatlı kaşığı tuz ile ovun bir kenara alın.Bir su bardağı sıvıyağa unu katıp prüssüz olana kadar çırpın.Birinci yufkayı düz bir zemine yayın unlu yağlı karışımdan üç dört kaşık serpin ,yufkanın bir ucunu bir karış kadar kıvırın.O kıvırdığınız yere ıspanaklardan döşeyin üzerine doğranmış pastırma dilimlerinden dizin ve çok sıkı olmayan rulo yapın , margarinle yağlanmış tepsinize koyun.Ben yuvarlak borcam tercih ettim.Her yufkaya aynı işlerimi yapın.Yufkalar bitince erimiş ılınmış tereyağ ile böreğin hertarafını yağlayın.200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Çıtır çıtır böreğimiz hazır.
Afiyetolsun.
Herkese mutlu haftasonları dilerim.
27 yorum:
ellerine saglik hayatim.enfes gorunuyor.sevgilerle.
Unlu böreği hiç denemedim Handecim, ama çok beğenildiğine göre denemek lazım. Harika görünüyor, ellerine sağlık..
Hande'cim ellerine sağlık harika sevgiler.
ıspanakla pastırma çok yakışıyor bir arada canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
Handeciğim çok değişik bir tarif olmuş ve enfes gözüküyor canım.
sıvıyağ içinde unu nasıl homojen olacak merak ettim:)listeme aldım canım en yakın zamanda bende deneyeceğim.
mutlu hafta sonları dilerim .
öperim seni...
Nefis görünüyor, unlu olarak mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
(Yemek Sevdam)
süper bir tarifmiş mutlaka denenecek,ellerine sağlık hande'cim..
Değişik,güzel bir tarif olmuş görüntüsünden lezzeti belli oluyor,ellerine sağlık..Ben sadece ketenin içine un-yağ karışımı koyardım..:)Tarifini deneyeceğim..Unun kattığı lezzeti tahmin edebiliyorum..Sevgiler:)
CANIM ÇOK GÜZEL:))
GENE MÜKEMMEL OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK:))
TEŞEKKÜR PASTAM İÇİN BENDE BEKLERİM.:))))))
ellerine sağlık handecim.)
unlu böreklerin o kıyır tadına hastayım:)
çok güzel görünüyor gerçekten..
kucak dolusu sevgiler canım...
cok güzel olmus ellerine saglik canim
eline sağlık canım bayılırım ıspanaklı böreklere elin dert görmesin sevgilerimle
Ne kadar değişik bir börek tarifi bu böyle...
Çok merak ettim. Mutlaka denemem lazım:)
Ellerine sağlık canım
sevgiler
lezzetini tahmin ediyorum, denemelik..
Çıtır çıtır, ıspanağında harika lezzetiyle ağızlara layık bir börek olmuş Handecim ellerine sağlık canım sevgiler
Böreğe bayıldım unlu oluşu değişik geldi ilk fırsatta kesinlikle deneyeceğim...Ellerine sağlık canım...Güzel hafta sonları dilerim...
Sevgiler...
handecim çıtır çıtır ne lezzetli olmuştur..ellerine sağlık canım..
Çıtır çıtır görünüyor :)
handem
ellerine sağlık,
benim en favori böreklerimden biridir.. çok ama çok lezzet yüklü gerçekten
hepinize afiyetler olsun canım.
eline sağlık,çok güzel görünüyor! ben de bu unlu böreklerin tadını merak ediyorum doğrusu,hiç denemedim,tadı ağır olmuyor mu?
handecim güle güle kullan.
böreklerinin kıyırlığını çayın yanında tadını hissettim.
öpüyorum bitanem.
:))))))))))))
Çok merak ettim. Mutlaka deyeceğim.
Ellerine sağlık
Evde de tam da pastırma ve ıspanak var.
Ellerine sağlık
İyi haftalar
elerıne sağlık canım nefıs olmus
Yufkada un enteresan, acaba sulanmayı mı önlüyor, en güzeli denemek.Teşekkürler
Ispanak-pastırma-yufka-un dörtlüsüne bayıldım :)
Bu unlu böreği o kadar çok duydumki ama hiç yemedim. Gerçekten el açması gibi oluyor mu?
Ellerinize emeğinize sağlık
sitemizede bekleriz ilgilenebilirsiniz belki
www.cafemarkt.com
Yorum Gönder