MALZEMELER:
3 tepeleme yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
8 yemek kaşığı şeker
14 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
1 fiske tuz
ARASI İÇİN:
2 paket vanilyalı pudıng
750 ml.süt
3 yemek kaşığı haşhaş
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğurun.Hamurun dörtte birini ayırıp kalanı 22cm.lik margarinle yağlanmış kelepçeli kalıba kenarlarını yükselterek yayın.Ayırdığınız parçayı derin dondurucuya koyun.Diğer tarafta bir tencereye sütü, pudıngi, haşhaşı koyup karıştırarark pişirin.Biraz ılınınca kelepçeli kalıptaki hamurun üstüne dökün.Üzerine dolaptaki parçayı rendeleyin.Hertarafı kaplıcak şekilde hamuru rendeledikten sonra 180 derecedeki fırında pişmeye bırakın.Üzeri kızarınca (yaklaşık 35-40 dakikada pişti) fırından çıkarın.
Ben soğumasını pek beklemedim ama ılınınca dolaba koyun bir kaç saat dolapta kendini çeksin daha güzel oluyor.Serin serin yiyebilirsiniz.Afiyetolsun.
25 yorum:
Handecim; bende bu pastayı cafe portakalda görüp, denenecekler listesine almıştım.En kısa zamanda ben de yapacağım.
Ellerine sağlık.
Çok değişik bir pasta olmuş ellerine sağlık.
çok değişik bir tarif canım.çokta güzel olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
Hımm Sevgili Hande çok lezzetli görünüyor. Haşhaşın o kıtır kıtır lezzetini çok seviyorum. Ellerine sağlık.
Görüntü muhteşem olmuş canım, tadından hiç şüphem yok. yiyenlere afiyetler olsun, ellerine sağlık.
Çok değişik bir tarif. Denenecekler arasına girdi bile. Ellerinize sağlık:))
güzel bir tatlı olmuş....ellerinize sağlık...
bende her tarifime haşhaş ekliyorum bugünlerde....en son kayısılı kekime ekledim...pek beğenmeyince...üzerine glazürle süsleyip kurtardım biraz...:))).....
Çok nefis görünüyor,değişik bir pasta ellerine sağlık canım.
Hem değişik, hem de görkemli bir tarif. Nasıl güzel kabarmış... Ellerinize sağlık.
Hande'cim ellerine sağlık çok leziz
olduğu kesin.Mutlu haftalar öpüyo
rum.
Ellerine sağlık canım ordasındaki haşhaş ve pudung çok ilginç olmuş sizede güzel bir hafta dilerim:)))
beğendiğine sevindim benim favorim bu pasta ellerine sağlık canım sevgiler
Benim de denenecekler listeme girdi bu pasta.Ellerinize saglik bayiliyorum boyle degisik tariflere.
Çok değişik olmuş ,bir dilimi isterim hemen:)
ellerine sağlık..
Sevgiler.
pamukcum, ellerine sağlık güzel görünüyor. haşhaş pastalara bence büyük bir farklılık katıyor. biryerlerde haşhaşlı revani tatlısı yemişdim çok güzel ve değişik bulmuşdum ona çok benzetim.
Degisik bir görûntüsü var. guzel bir kek olmus ellerine saglik canim
Sevgili Hande,
Pasta nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Bu tarifi Bahar'da görüp, çok beğenmiştim İnşallah en kısa sürede bende deneyeceğim.
Hande Hanım, çok değişik bir tarif. Oldukça ilgimi çekti. Evde haşhaş varken denemek isterim. Ellerinize sağlık.
Çok değişik bir pasta bu Handecim. Nefis bir görünümü var. Ellerine sağlık canım..
Ellerinize sağlık.İlk fırsatta deneyeceğim...
pek lezzetli görünüyor şekercim. böyle kekin içinden çıkan sürpriz muhallebilere bayılıyorum :)) ellerine sağlık!
HIMM NEFİS OLMUŞ HANDECİM ELİNE SAĞLIK SEVGİLEİRMLE..
Handecim ancak fırsat bulabildim tarifi incelemeğe. Ellerine sağlık canım değişik bir tarif olmuş ben de listeme aldım.Baharada paylaşımı için teşekkürler.
öpüyorum seni canım...
Çok değişik olmuş görüntü de çok güzel ellerine sağlık Handeciğim. Hemen deneyeceğim.
Gizli pasta olmuş:-)Ne güzle içinde harikalar saklıyor.ellerine sağlık çok hoş bir tarif.
Yorum Gönder