Merhabalar
Yine çok lezzetli ,tadı hafif ,yapımı pratik ,görüntüsü güzel ,üstelik bayatlamayan bir kek tarifi ile geldim.Biz ailecek çok beğendik sizlerle de paylaşmak istedim.
MALZEMELER:
4 adet yumurta
1 su bardağı +2 yemek kaşığı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pirinçunu
1 su bardağı buğday unu
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
üzeri için:
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı şeker
Kreması:
3,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 poşet kremşanti
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaba kırın ve çırpın.İçine şeker,yağ ve pirinçunu katıp yine çırpın.Un,kabartmatozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyip çırpıp yağlanmış büyük kare borcama dökün 170 derecede pişirin.Ben 40 dakika pişirdim ,keke bıçak batırdım baktım bıçak temiz çıkıyor fırından çıkardım.Kek ılınınca bir bardak süte iki tatlı kaşığı şeker koyup iyice karıştırın ve kekin her yanını ıslatın.Diğer tarafta kremayı hazırlayın bunun için derin bir kaba un,nişasta ve sütü koyup mikserle çırpın prüssüz olunca karışımı tencereye alıp kaynayana kadar pişirin.Kaynayınca altını kapatıp soğutun içine bir poşet kremşanti katıp çırpıp kekin üzerine döşeyin.Bir iki saat buzdolabında bekletip toz fıstıkla süsleyip servis yapın.Afiyetolsun.
50 yorum:
Görüntü süper olmuş elinize sağlık
secgiler
Canım,
ellerine sağlık. Ne güzel görünüyor. İştah açıcı.
Sevgiyle kal.
Handem nefis gözüküyor canım,sen sayfana almışsan kesin çok güzeldir bu tarif:)pirinç ununu zebra kekten sonra ben de her kek karışımına ekliyorum zaten süper lezzetli oluyor.ellerine sağlık canım.çok öpüyorum seni..
ellerinize sağlık çok güzel olmuş. pirinç unlu hiç duymamıştım denemeye değer doğrusu.sevgiler
ellerine sağlık pastalara keklere dayanamam nefis görünüyor... Sevgiler
handeciğim ben hep çok beğenmişimdir senin yepyeni tarifleri özenerek yapmana.
ne mutlu bizlere yepyeni keşifler öğretiyorsun,
sevgiler canım...
Handecim her zamanki gibi şık ve le
ziz bir kek olmuş.Ellerine sağlık
öpüyorum.
Tek kelime ile mükemmel bir görüntü, en kısa zamanda yapacağım, teşkkür tarif iiçin şeker. ellerine sağlık, öptüm...
Pirinç ununun keke yumuşak bir doku sağlamasını seviyorum ben de. Eline sağlık Handecim, nefis görünüyor.
pirinçunlu keki annem çok yapardı lezzetini biliyorum muhteşem oluyor
ellerine sağlık Handecim
nefis bir lezzet
Nefis bir kek olmuş Hande'cim. Görüntüsü süper. Ellerine sağlık. Sevgiler..
Ellerine sağlık canım handem harika görünüyor olsada yesem çayımın yanına
Ellerinize sağlık... bence kek olmaktan vazgeçmiş, tatlı mı, pastamı olsamı diye düşünen, arada kalmış bir tarif olmuş.Görüntü süper.
Handeciğimm elelerine sağlıkk pirinçunlu kremaları bende çok seviyorumm nedense çocukluğumu hatırlatıyor:)) annem hep hazırlardı meyveli pirinçunlu muhallebiler bize:))
güzel anlarla doldu içm:)
yüreğine sağlık canım:)
hayatımda hayır dıyemecegım seylerden bıkacıda bu kekler pastalar ellerınıze saglık cok güzel görünüyor hayırlı günler :)
Ellerine sağlık harika görünüyor.
Yanına da sütlü kahve alayım canım
Ellerine sağlık
Çok öptüm
Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.
bende geçen gün diyordum pirinç unu ile kek yapsak nasıl olur?
bak sen yapmışsın ve harika olmuş!
ellerine sağlık
bende denemeliyim:)
PIRINC UNUYLA HIC DENEMEMISTIM;DAHA HAFIF DAHA YUMUSAK OLMUSTUR DENEYECEGIM
ELINE SAGLIK CANIM
yemede yanında yat harika görünüyor.elleriniz sağlık.
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
Sevgiler:)
süper bir kek olmus, ellerine saglik canim
Ellerine saglik canim benim.... Afiyetler olsun...
Handeciğim yine döktürmüşsün,enfes görünen bir tarif ellerine sağlık..
handecim döktürmüşsün yine ellerine sağlık.. kekimiz pek güzel..
Handeciğim görüntüsü bile muhteşem tadını söylemeye gerek yok sanırım ellerine sağlık ...
Buzdolabında bekleyen ve ne yapacağımı bilemediğim pirinç ununu değerlendirmek için süper fikir. Ellerinize sağlık, harika görünüyor. Afiyet olsun.
Sevgiler.
süper ellerine sağlık hayırlı cumalar.
Kreması da var, sarı güzele selam olsun. Ellerine sağlık Hande.
hanndecim of of dedim sayfana girince az önce nunuyada yazdım diet kim ben kim ya bu nefis lezzetleri görünce nasıl yapayım diet :))
ellerine sağlık handecim afiyet bal olsun sana
sevgiler
iyi hafta sonları
nefis olmuş hemde kremalı eline sağlık
sevgiler..
Ne kadar hafif olduğu görüntüsünden bile belli. Üzerindeki krema ile nefis görünüyor. Bayramda denemek için güzel bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık Hande Hanım.
Ellerine saglik Hande'cigim,
Harika olmus.
Sevgilerimi gonderiyorum ve de cok guzel bir hafta sonu diliyorum.
canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor zaten sen ne yaptında güzel olmadı :)))ilk fırsatta deneyeceğim sevgiler...
ellerine sağlık sevgili handem benim.çok güzel ve lezzetli görünüyor.maharetli hatunsun vesselam.
Ellerine sağlık, çok hoş bir kek olmuş. Muhakkak denemeliyim.
hayırlı sabahlar Hande ciğim
ellerine sağlık çok farklı bir kek tarifi paylaşmışsın evde pirinç unu var sırada denemek istediğim çok tarif var ama bunu da not aldım inşaallah denemek istiyorum
sevgiler
Ferklı bir tarif, denemeye değer diye düşünüyorum. Ellerine sağlık
Sevgiler
Merhabalar ellerinize sağlık.
Tadını merak ettim doğrusu,görüntüsü pek güzel...
Handecim ellerine sağlık..
Sevgiler...
pelince.com
Handecim nefis gözüküyor. tadı da hafif olmuş gibi. Çok güzel.Ellerine sağlık.
Handecim pirinç unu keke çok güzel bir kıvam veriyor. Ben de daha önce denediğim bir revani tarifinde kullanmıştım. Kekinin görünümü, sunumu da nefis:). Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle:).
aslı
Sarı mutfağım ellerine sağlık özledim Handecim bayadır görüşemedik
ellerine saglik cani
cok guzel bi lezzet bu
yaptım gayet güzel oldu :) Tarif için teşekkürler.Yalnız şeker malzeme listesinde var ama yapılışında da yazılmamış.Bir an bu şeker ne olacak dedim :)
Canım nefis kek olmuş ellerine sağlık tarifini aldım süngere benziyor.... afiyet şeker olsun...
pamukcum eskiden bilirmisin kömbe vardı? keki bilmezdik. onun tadı hala damağımdadır. ama senin kekin çok güze görünüyor. aklıma geldi paylaşayım istedim sağlıcakla kal.
Hande ben yaptim kek berbat oldu neden acaba
merhaba adsız
ben bir çok kez yaptım bu keki
yapanlardan da hiç olumsuz cevap almadım ilk kez duydum olmadığını fırınmı sıcaktı yada derecesimi yüksekti acaba ya da malzemelerin son kullanma tarihine baktınmı hiç
normalde sorunsuz olması gerekiyor bu tarifin
Yorum Gönder