Nefis bir tatlıyla döneceğimden geçen gün bahsetmiştim.İsmi supangle pasta ,kendisi oldukça lezzetli ve pratik,yalnız bu pastayı ben bir ölçü yaptım 2,5 parmak kalınlığında oldu daha kalın olması için bir daha yaptığımda bu ölçüleri ikiye çıkararak yapmak istiyorum.Siz de ince isterseniz bu ölçülerle kalın isterseniz iki katı ölçüyle yapın.
Bir de bir sonrakinde içine kestane şekeri koycam asıl tarifte kestane şekeri vardı ben bu sefer koymadın inşallah bir sonrakine koyacağım.Şimdi buyrun tarife:)))
Bir de bir sonrakinde içine kestane şekeri koycam asıl tarifte kestane şekeri vardı ben bu sefer koymadın inşallah bir sonrakine koyacağım.Şimdi buyrun tarife:)))
MALZEMELER
1paket hazır dr.oetker supangle
2,5 su bardağı süt
18 adet kare bisküvi
1/2 su bardağı ikiye bölünmüş fındık
1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
1 limon kabuğu rendesi
üzeri için hindistancevizi
toz antepfıstığı
YAPILIŞI:
Supangleyi üzerindeki tarife göre pişirin,yani 2,5 su bardağı süt ile pişirin ocağın altını kapamadan önce 1 yemek kaşığı tereyağ katıp iki taşım daha kaynatıp altını kapatın.Mikserle çırparak biraz soğutun.Tavla zarı büyüklüğünde kırılmış bisküvileri ,limon kabuğunu ve iri fındıkları içine katıp kalıbınıza boşaltın.Ben kalıp olarak borcamın uzun kek kalıbını kullandım.Kalıba önce strech film serin sonra pastayı dökün derin dondurucuda bir gece bekletin ertesi gün ters çevirip üzerini süsleyin.İşte bu kadarcık.Afiyet bal şeker olsun kilo olmasın:)))
46 yorum:
handecim ellerine sağlık.supangleyi bende severim.içindeki o acı tat çok hoşuma gidiyor.
ellerine sağlık
çok güzel olmuş
ah kilolar ahhhhhhh:))
Tadinin ne kadar nefis oldugunu tahmin edebiliyorum. Ellerine saglik canim.
Handecim ellerine sağlık tam benlik
bir lezzet olmuş.Afiyet şeker olsun
kocaman öpüyorum...
hande hanım aldım tarifinizi ancak beb bisküvisi ile yapacağımm:)) ellerinize sağlık..
sevgilerimle..
ellerine sağlık canım ne güzel olmuş sevgiler
Handeciğim eline sağlık pratik ama nefis görünüyor. Sevgiler..
Handecim ellerine sağlık. Bu hali ile bile çok lezzetli görünüyor.
Canım,
ellerine sağlık. Göze ve mideye hitap etmiş. Görüntü çok güzel.
Sevgiyle kal.
Handeciğim elelrine sağlık canım çok seveceğime eminim:))
Nefis görünüyor ellerinize saglik canim sevgiler
Olsa da yesemmm ve de tabee ki kilo değil enerji olsa...Ellerine sağlık canımmmm...
Sevgiyle kal,
Handecim gerçekten de nefis bir pastaymış, üstelik bir o kadar da pratik:). Ellerine sağlık canım.
Sevgiler..
aslı
oh nefis,bende yapıyorum bundan çok lezzetli oluyor:))ellerine sağlık şekercimm nefis görünüyor
öpüyorummmmm
Hande'cigim,
Harika gorunuyor, ellerine saglik.
Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum.
Ellerine saglik canim...
cok nefis olmus...
Sevgiler...
Handecim çok pratik bir tatlı tam bana göre tarif olmuş kesinlikle deneyeceğim:))ellerine sağlık canım:))çok ara vermeden görüşmek üzere tatlım.çok öpüyorum..
Ayyy ne kadar güzel duruyor pasta:) Sanki çikolata kokuyor buram buram:) Gerçekten güzel bir tarif:) Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
Handecim afiyet bal şeker olunca maalesef kilo da oluyor.Çok güzel görünüyor ama ellerine sağlık
enfes görünüyor ellerinize sağlık
:))) KİLO OLMASIN İNŞALLAH AMA BUNDAN YİYİPTE NASIL KİLO ALMIYCAZ ONU BİLMEM :)))
ELLERİNE SAĞLIK CANIM NEFİS GÖRÜNÜYOR:)
Mükemmelllll bir görüntü, nasılda iştah açıyor, iyiki kilo problemimiz yok Hande'm. Doya doya yiyebiliriz şekerimmmm... Ellerine kollarına sağılk canımcımmmm.....
Harikaa olmus ellerine saglik canim, Sevgiler
Sefa
Pasta yapasım var, ama daha çok yiyesim var, hani eti browni reklamındaki kız gibi ağzım burnum çikolata olsa...
Ellerine sağlık Handeciğim sıcacık kocaman sevgiler...
Vallahi şahane,bende pudingle yapmıştım.. böyleside denenmeli;))
ellerine sağlık...
Sevgiler..
çok leziz görünüyor canım
sevgiler :)
aaa Hande akşam yatarken baktım bloguna rüyamda hep bu pastayı gördüm aklım kaldı soğuk soğuk bugün yapmam lazım,ellerine sağlık....
Handeciğim tek kelimeyle süpeeer olmuş ellerine sağlık Anneler günün kutlu olsun sevgiler
selam arkadaşım guzel yorumun ıcın çok teşekkur edıyorum.sevmek sevılmek gerçekten çok guzel.senıde sevenlerın arasında bende varım:)))
ellerıne sağlık sevgılerr
Handecim anneler günün kutlu olsun,
nefisssssssss.ellerine saglık canım.anneler gunun kutlu olsun arkadaşım.
süper görünüyor elinize sağlık
Sevgili Hande,
Tüm annelerin, anne olmak isteyenlerin, anne olacakların, aslında tüm kadınların anneler günü kutlu olsun.
Anneciğine selam ve hürmetlerimi iletirmisin : )
Rabbim annelerimize zeval vermesin, başımızdan eksik etmesin.
Bu arada pasta nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Ellerine sağlık Hande'cim, supangleyi bu şekilde tatmamıştım hiç.. Afiyetler olsun..
harika görünüyor ellerine sağlık
Eline sağlık oruç ağız canım istedi bak.:)Ben de Maltepe 'de oturuyorum.Sevgilerimle...
Ayy nasıl canım çekti şimdii.Kalkıp yapsammı acaba.
yarın akşam yapacağım ama sormak istediğim bir şey var. slikon kek kalıbına yapsak da streç kullanmak zorunda mıyammm:)
ben kestane şekeri kullanacağım:)fındık yerine:)
Merhaba
Kestane şekeriylede güzel olur elbet ,silikon kalıbta hiç yapmadım ama streç koymassan yapışmaz sanırım kolay çıkar diye düşünüyorum.
merhaba,
yaklaşık 1 saat önce yaptım , 2 ölçü ama sanki çok cıvık oldu da toplayıp kalıptan dönmeyecekmiş gibi hissediyorum..lütfen yanıldığımı söylee)
mayday mayday..sabah kesinlikle katılaşmamıştı, çok akışkan bir şey oldu. buzluğa kaldırdım. buzlukta kötü mü olur?
selam kırmızı ekoseli battaniye,
pastayı yapıp kalıba döküp derin dondurucuya koyacaksın buzdolabının normal kısmına
değil:((( tabiiki donmaz orada ,derin dondurucuda donacak yemeden 20-30 dakika önce çıkar salınsın ılık sosu dök bıçakla kesilecek kıvama gelince süsleyip serviz yap .buzluğa koyman iyi olmuş yani:))
afiyetolsun
ee ama buzdolabına koyun yazınca ben de buzluk olmadığını düşündüm:)diğer yazılarında buzluk diye kullanmışsın çünkü:))sabah da cevap gelmeyince tekrar buzdolabına koydum. indir çıkar oldu pastacık..:) allam bir yüzümün akıyla çıksam şundan:)
Handecim sarıcım, öncelikle Yardımın için çok teşekkür ederim. senin tarifinde hata olması imkansızdı zaten sadece ben zora soktum. Annemin arkadaşları bayılmış ve kırıntısı bile kalmamış düşün. öyle ki fotoğraf çekemedim:) ama bu akşam tekrar yapasım var blogumda senin adınla yer almasını istiyorum çünkü. Çok hafif ve lezzetli. ayrıca sana bir teşekkürüm var zira ben genelde bloglardan tarifler deniyorum biliyorsun. Thermomix tarif defterim ve sen ve birkaç kişi hariç şimdiye kadar diğerlerinden bırak yorumu yardım bile alamadım ben. Aslında bu blogların biraz da bencil duygulara ve gereksiz havalar yer açtığını düşünüyorum bazen. sonuçta bu bir sorumluluk ve biri benim yaptığım bir tarifte hüsran yaşasa üzülürüm. çok üzülürüm hem de. ama sen her soruma sabırla cevap verdin. emeğine ve saygına sonsuz saygı duyuyorum ve teşekkür ediyorum.
kırmızı ekose
servis anına kadar hep dondurucudamı durucak yoksa bir geceden sonra buzdolabının alt gözündemi bekleyecek?mesela 2 gün öncesinden yaptık servise kadar 2 gün dondurucudamı beklesin?
merhaba adsız
evet pasta dondurucuda duracak servisten önce çıkarıp biraz çözdürüp servis edebilirsiniz.
Yorum Gönder