Yapım aşamasında şeklini fotoğraflamayı unuttum inşallah anlayabilirsiniz diyor tarifime geçiyorum.
MALZEMELER:
hamur malzemesi;
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartmatozu
aldığı kadar un
üzeri için çörekotu
iç malzemesi:
2 adet patates
bir küçük kuru soğan
üç yemek kaşığı sıvıyağ
bir tatlı kaşığı salça
tuz ,karabiber,kırmızı pulbiber
YAPILIŞI:
Önce içimizi hazırlıyoruz.Patetesleri haşlayıp soyun,püre yapın.Bir tencerede küp küp doğranmış soğanları iki kaşık sıvıyağda öldürün içine salçayı katıp eritin.Daha sonra püre yaptığınız patatesleri katın ,baharatları ekleyip bir iki dakika hepsini karıştırıp iyice kaynaştırıp altını kapatın soğumaya bırakın.Diğer tarafta poğaça hamurunu yapın.Önce bir yumurtayı derin bir kaba kırın diğer yumurtanın beyazını alın sarısını üstüne sürmek için ayırın.Diğer malzemeleri ekleyin aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yapın.Hamuru merdane ile yarım cm.den daha ince olacak şekilde açın.Su bardağının ağzından daha geniş bir kase ile hamurdan yuvarlaklar çıkarın.Yuvarlaklara ortadan kopmayacak şekilde bıçakla artı çizin.Ortadaki bölüme patatesli harç koyun karşılıklı kenarları birleştirin,yağlanmış fırın tepsisine dizin.Ayırdığınız yumurta sarısından sürüp çörekotu serpip yağlı fırın tepsisine dizin.Üzeri kızarana kadar 200 derecede pişirin.Afiyetolsun.
Poğaçanın şeklini anlamayanlar varsa sizi arkadaşım hülyanın sitesine yönlendireyim şekli buradan görebilirsiniz.
23 yorum:
handecim gül pohaçan senin gibi gül olmuş, iyiki aramıza döndün özlemiştik.
hande cim eline sağlık.gecenin bu saatinde ayıp olur şimdi alıversem dimi.neyse sabah yerim.ellerine sağlık canım
Ellerine sağlık Handeciğim.Çok farklı bir şekil olmuş.Denemeye değer.Sevgiler...
Hoşgeldin canım, poğaçalar nefis değişelim mi :) Ellerine sağlık, iyi haftalar...
Handeciğim ellerine sağlık canım nefisss :)))
Sevgiler,
Evren
HANDECİM HOŞGELDİN SEFALAR GETİRDİN
BÖREGİNDE NEFİS OLMUŞ BALIM
BOL BOL DİNLENDİN SEN ŞİMDİ HARİKA TARİFLERLE DÖNMÜŞSÜNDÜR HEYECANLA BEKLİYORUM
SEVGİLER
Patatesli poğaçaya bayılırım ama artık dışarıdan poğaça alamıyorum. O kadar kötü yağlar kullanıyorlar ki, midemi fena halde rahatsız ediyor. İş başa düşer tabii (şu anda lorlu ve patatesli bir tuzlu çörek tasarladım bile zihnimde!)
tam da gül gibi kibar görünüyor pogaçalar:)
ellerine sağlık Handecim..
handeciğim bunu bende denedim, ne kadar hoş bir tarif çok beğenirim..
afiyetler olsun canım..
iyi haftalar..sevgiler..
ellerine sağlık canım...harika görünüyor güllerin...
bende sıkça yaprım bu şekilde sunumu daha güzel. Anlayamayan olursa bana uğrasın http://buramburam.blogspot.com/2008_12_01_archive.html#8616212008405986703 bende yapım aşamaları var. hehehe : imece usulü çalışalım poğaça senden yapım aşamaları benden ... gerçi tarif değişik ama aşamalar aynı nede olsa...
eline sağlık handecim afiyet şeker olsun. öptüm canım
Ellerinize saglik .Cok güzel görünüyor gül pogcalariniz.
ellerine sağlık canım enfes görünüyorlar..sevgiler
bende hülyada görüp çok beğendim hemen denedim süper oluyor .
ellerine sağlık
hoşgeldin canım, ellerine sağlık.. çok güzel de sunum olmuş..
sevgilerimle..
YUMUŞACIL ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR...ELLERİNE EMKELERİNE SAĞLIK CANIM...DENİYCEM MUTLAKA...SEVGİLERLE...
Bu poğaçalar denemeye değer.
Çok beğendim ellerinize sağlık.
sevgilerimle,
http://www.meltemmutfakta.com
Handecim ne kadar zarif ve ne kadar nefis olmuş poğaçaların..Kokusu burnuma gelir gibi oldu:).
Ellerine sağlık canım.
Sevgileeer:).
aslı
Çok güzel şekil vermişsin Hande'cim ellerine sağlık. Sevgiler canım..
Çok güzle şekilli olmuş ellerine sağlık..
Kolay gele yoğun zamanlarında seni çok iyi anlıyorum!
Tarifide gördüm seninde ellerine sağlık.
Canım ellerine sağlık. Ne kadar güzel görünüyor. Kokusu buralara kadar geldi. Çok öpüyorum.
Sevgiler...
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. Hamur açma konusunda özürlü olan ben, yeme konusunda ustayım:))
poğaçayı çok severim.gül gibi daha da harika olmuşellerine sağlık handeciğim..
çok lezetli gözüküyor ellerinize saglık
Yorum Gönder