Havuz börek ,pizza börek yada diğer ismiyle bülbül konağı başka ismi varmı bilmiyorum.Oldukça güzel ve lezzetli bir börek.Ben peynirli, maydanozlu yaptım sucuk ,salam ,kaşar koyarak pizza gibi de yapabilirsiniz.
Kıymalı ,kaşarlı yada patatesliside olur ,inşallah onlarıda deneyeceğim.Tarifimi beni etkinliğine davet eden sevil arkadaşımada yolluyorum kendisine kolaylıklar diliyorum.
MALZEMELER:
2 adet yufka
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
200 gr.kadar beyaz peynir
bir kaç dal maydanoz
üzeri için yumurta sarısı
çörekotu
domates dilimi
yeşil biber
YAPILIŞI:
Yufkayı düz bir zemine yayın,bir kasede karıştırdığınız su +yağ karışımından kaşıkla biraz döküp fırça yardımıyla yufkanın her yanına sürün.Yufkayı ikiye katlayın,sonrada ortadan ikiye bölün,yine yağlı su sürün.
Her parçayı geniş tarafından ince tarafına doğru gül börek sarar gibi sarın sonuna gelmeden dört parmak kadar önce sarmayı bırakın artan sarmadığınız parçayı ortada tutup rulo olan kısmı o parça etrafında döndürün.
Ortası havuz gibi açılmış gül börekleriniz olacak.Bu orta kısma ufalanmış peynir ve ince kıyılmış maydanozdan oluşan iç malzemesini koyun.Etrafına yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.Ortadaki peynirin üstüne domates dilimi ve biber koyup süsleyin.Diğer parçayada aynı işemi yapıp öbür yufkaya geçin.İki yufkadan dört börek çıkacak.İsterseniz yufkaları benim gibi ikiye değil üçede bölebilirsiniz.Ben börekleri biraz büyük tuttum.Yağlanmış tepsiye dizip 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Afiyetolsun.
Kıymalı ,kaşarlı yada patatesliside olur ,inşallah onlarıda deneyeceğim.Tarifimi beni etkinliğine davet eden sevil arkadaşımada yolluyorum kendisine kolaylıklar diliyorum.
MALZEMELER:
2 adet yufka
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
200 gr.kadar beyaz peynir
bir kaç dal maydanoz
üzeri için yumurta sarısı
çörekotu
domates dilimi
yeşil biber
YAPILIŞI:
Yufkayı düz bir zemine yayın,bir kasede karıştırdığınız su +yağ karışımından kaşıkla biraz döküp fırça yardımıyla yufkanın her yanına sürün.Yufkayı ikiye katlayın,sonrada ortadan ikiye bölün,yine yağlı su sürün.
Her parçayı geniş tarafından ince tarafına doğru gül börek sarar gibi sarın sonuna gelmeden dört parmak kadar önce sarmayı bırakın artan sarmadığınız parçayı ortada tutup rulo olan kısmı o parça etrafında döndürün.
Ortası havuz gibi açılmış gül börekleriniz olacak.Bu orta kısma ufalanmış peynir ve ince kıyılmış maydanozdan oluşan iç malzemesini koyun.Etrafına yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.Ortadaki peynirin üstüne domates dilimi ve biber koyup süsleyin.Diğer parçayada aynı işemi yapıp öbür yufkaya geçin.İki yufkadan dört börek çıkacak.İsterseniz yufkaları benim gibi ikiye değil üçede bölebilirsiniz.Ben börekleri biraz büyük tuttum.Yağlanmış tepsiye dizip 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Afiyetolsun.
28 yorum:
CANIM MRB İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİME KATILDIGIN VE VERDİĞİN DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM TARİFİN ŞUAN YAYINDA TEKRAR KATILIMINI BEKLERİM .
SEVGİLER
BİRDEMLİKSOHBET SEVİL
BU MSJ OTOMATİK OLARAK GÖNDERİLMEKTEDİR..
merhabalar
bülbül konağı harika görünüyor ellerinize sağlık ilk gördüğümde poğaça hamurundan yağpıldığını düşünmüştüm ama yufkaymış:))
Handecim valla sanki misss böreği
nin kokusu burnuma geldi ellerine sağlık kocaman öpüyorum...
tamda sahurlukmuş afıyet olsun canım
Handecim pizza gibi olmuş valla, nefis görünüyor:).
Kendime senin yaptığın gibi beyaz peynirli, beyaz peynir yemeyen eşime de kaşarlı sucuklu yapayım en iyisi:).
Ellerine sağlık..
Sevgiler:).
aslı
Ellerine saglik canim borek cok lezzetli gorunuyor,hayirli iftarlar
SELAM CANIM BÖREK NEFİS GÖRÜNÜYOR ELİNE SAĞLIK SEVGİLERİMİ BIRAKIYORUM
Cok enfes bir görüntü, ellerine saglik canim. Sevgiler.
Tam iftarlık olmuş. Tadını tahmin edebiliyorum. Ellerine sağlık. Sevgiler...
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYORLAR .SEVGİLER.BENDE MEMLEKETTE YAPMIŞTIM YİYENLER BAYILA AYILA YEDİLER:)
handecim benim çok sık hazırladığım bu böreği tanıyamadım valla:)canım ne kadar güzel şekillendirmişsin öyle, ellerine sağlık senin anlattığın gibi biraz çalışayım bakalım:)süper olmuş .
ÇOK LEZZETLİ VE ŞIK GÖRÜNÜYOR CANIM ...ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK,,,SEVGİLERİMLE
harika olmuş canım ellerine sağlık bende her şeklini yaparım sandal, gül , pizza hepside harika olur.. afiyet olsun şekercim. sevgiler
eline sağlık sevgili hande.ne güzel bir börektir bu.tam misafirlik.
Hımmmm bülbüllerin konağı böyle oluyormuş demekki:))))
Ben yerim bu konakları, harikaaaaaa! Ellerine sağlık, yeriz artık birgün yaparsın arkadaşımda, olurmu... Hadi öpücükler sana.
çok hoş ve kolay bir tarifmiş.önce şekli nasıl verdiğinizi anlayamadım ama sonra elimde peçeteyle yazdıklarınızı tekrar okuyarak yapınca şeklin ortaya çıktığını gördüm:)teşekkürler.
Bunların hazır yufkadan olduğuna inanmıyorum. Sanki hamur gibi duruyor.
Ellerine sağlık.
muhteşem bir görüntü, ellerine sağlık arkadaşım.....
Handeciğim nefis gözüküyor ne güzel bu börek böyle ilk defa görüyorum ellerine sağlık canım mutlaka deneyeceğim...
iyiki iftar sonrası geldim nefis görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler
cok lezzetli gorunuyor.ellerine saglik. sevgiler
böreklerin enfes olmus canim
ellerine saglik sevgiler hayirli cumalar
Yapıp yiyesim geldi yaniii:)
ellerine sağlık canım...
Ellerinize sağlık nefis görünüyor.Sizi izleme listeme almak istedim ama bulamadım.Sık kullanılanlarıma aldım bende.
börekler nefis göünüyor,
ellerine saglik canim
hayirli ramazanlar
Ellerine saglik canim.
Görünüsü süper:))
Teşekkür ederim ziyaeretiniz için.
http://www.morbiber.com/yemek-tarifleri/bulbul-konagi-havuz-borek/65967
handecigim bu adres sayfandaki resmin aynisini kullanmis haber vermek istedim hayatim.bilgine.sevgilerle.
Yorum Gönder