Bu tarifim ne zamandır yapılmayı bekliyordu.Geçen gün yaptım ve herkes tarafından beğenildi.
Benim yaptığım ölçülerle bu kalınlıkta oldu (üç parmak kalınlığında)kremasını iki ölçü yaparak daha kalın yapabilirisiniz.
Ben de birdahakine iki ölçü yapıp daha kalın olmasını sağlıyacağım.Tadı gerçekten harika oldu, daha tatlı severseniz pudraşekerini bir iki kaşık çoğaltabilirsiniz. . Yapımı oldukça pratik tadı harika bir ceesecakekiniz olsun istiyorsanız sizde mutlaka deneyin.
Herkesin burdan kandilini kutlayıp tarifime geçiyorum.
MALZEMELER:
2 paket burçak bisküvi
200 gr.kadar tereyağ yada margarin
kreması için:
1 kutu labne peyniri
1 kutu 200ml.lik krema
5 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
üstü için:
1 /2 paket çikolata sosu
3 çay bardağı süt
YAPILIŞI:
Bisküvileri rondoda un haline getirip oda ısısındaki margarin yada tereyağ ile bir güzel yoğurun.
Bunu yağlı kelepçeli kalıba yayın.Ben 20 cm.lik kalıp kullandım.Dolaba kaldırın.Diğer tarafta labne ,krema ,pudraşekerini bir güzel çırpın.İyice özleşince yumurta ,vanilya ve un ekleyip yine çırpıp dolaptan aldığınız bisküvili katın üstüne dökün.Bir kaç dakika ısıttığınız 175 derecedeki fırına koyun.40-45 dakika pişirin.Kızarıp pişen cheesecakinizi çıkarıp soğumaya bırakın.Soğuduk
ça sertleşecektir.Daha sonra çikolata sosu süt ile pişirip en üste dökün.En az 4-5 saat dolapta bekletin.Bir gece önceden yaparsanız daha güzel oluyor.Afiyetolsun.
25 yorum:
ARKADAŞIM HAYIRLI KANDİLLER DİLEMEK İÇİN GELDİM RABBİM DUA İLE NAMAZ İLE TÖVBE İLE GEÇİRMEMİZİ NASİP EDER İNŞALLAH BU GECEYİ..
HAYIRLI KANDİLLER…
Sevgili Hande,
Cheesecake nefis görünüyor,ellerine sağlık.
Hayırlı kandiller.
Handeciğim,
ellerine sağlık canım benim de yayınlanmayı bekleyen bir cheesecake tarifim var, haftasonu yaptığım. Seninki de nefis görünüyor...
Hayırlı kandiller dilerim canım bu arada...
Sevgiyle kal,
Çok güzel görünüyor.
Kim dayanır bu güzel lezzete.
Sevgiler.
Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın.
Avucunuza melekler gül koysun, yüreğiniz coşsun. Bu kandil gecesinde dualarınız hayırlara vesile olsun.
Mevlam hayırlı beraat almanı nasib eylesin güzel arkadaşım...
Gecen mübarek olsun...
Sevgiler
bir ben denemedim sanırım cheesecake yapmayı hala...eline sağlık, nefis gözüküyor valla.. kandili kutlu olsun, sevgilerimle..
Ellerine sağlık canım.Nefis olmuş.
Kandilin mübarek olsun.Sevgiler...
Kandilin mübarek olsun... Ellerine sağlık...
ellerine sağlık arkadaşım.pek bie güzel görünüyor.ellerine sağlık.hayırlı kandiller
ellerine sağlık canım. çok severek yediğim ama yapmak için cesaret edemedğim bir lezzet.. bu tarif dediğin gibi basit görünüyor denemem lazım artık:)
sevgilerimle...
Süper görünüyor ellerine sağlık.
Çikolata sosu beni baştan çıkarttı insanın bir parmak atası geliyor.
ellerine sağlık
öpüyorum.
Harika görünüyor:)
yapmam lazım hemen ellerine sağlık...
bütün gün gözümün önünden geçti bu ileti nasılda güzel görünüyor
nasılda güzel kokmuşturr
ellerine sağlık
sevgilerr
Handeciğim şahane gözüküyor elerine sağlık sevgilerimle...
muhteşem bir görüntü eminim tadıda okadar güzeldir,ellerinize sağlık...
Hande'cim,
begenilmez mi hic bu güzellik??
Valla bende sahsen bayilirim kendilerine, hele o üzerindeki cikolata selalesine bayildim, ellerine saglik diyorum.
Selam ve sevgilerimle..
denemek isteyipde deneyemediğim bir lezzet chesekek...ama en kısa sürede tadına bakaçağım...
hep denemek için malzemeyi alırım ama hep başka şeylerde kullanırım bi cesaret edemedim handecim ne güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiler
ellerine saglik canim cikolatalida cok güzel olmustur dogrusu sevgiler iyi haftalar
Arkadaşım yaparda, kötü olması mümkün olurmu, mutlaka süper yapmışsındır, orda olup tatmak istedim. Ellerine sağlık, öpüyorum seni.
harika bir sunum ve lezzet olmuş...ellerine sağlık...
güzel bir hafta diliyorum...
peyniri az bir cheesecake güzel ellerine sağlık.
Geçenlerde meyve soslu cheese cake yapmıştım. Tadı benim için gayet güzeldi. Ancak bir arkadaşım kullandığım labne peynirinin markasından dolayı hafif ekşi olduğunu söylemişti. Cuma akşamı çikolatalısını yaptım. Bu sefer Pınar ın labnesini kullnadım. Ama bana ekşi geldi. Acaba diyorum 200 gr labne fazla mı? Bir de kelepçenin altını ıslatıp da burçakları yaymak daha doğru olmaz mı? Çünkü iki seferde de kalıptan ayırmam zor oldu. Özsüt de yerken çok lezzetli bulurum bu tadı. Tabi biraz ağır oranınki. Bu hafif ancak ekşimsi. Bir gün bekledikten sonra sankidaha da bir ağırlaştı tadı. Bir de bence burçakları tereyağı ile yoğurmak daha iyi. Ayrıca tereyağı baya yumuşamış olmalı ki içinde topak topak kalmasın. Kullanılan bütün malzemelerin oranları çok önemli gibi geldi bana. Ne dersiniz? Fazla uzattım galiba:))
merhaba canım bence bir kutu yeterli geliyor ve bana ekşi gelmedi ama tabii kişiden kişiye değişir herkesin damaktadı farklı.bisküviyide tereyağ ile yoğuruyorum bazıları tereyağ sevmiyor koktu diyor içine oyüzden bazen margarinde katıyorum ama tabandan çıkarmak hiç zor olmadı bende hemencik çıkıyor ıslatmak doğru olurmu bilmiyorum bence olmaz gibi.sevgiler
Yorum Gönder