28 Temmuz 2008 Pazartesi

ŞEFTALİ REÇELİ

Bizim evde kış hazırlıkları başladı ilk şeftali reçeli ile açılışı yaptık sonra vişne reçeli yapıldı ilerleyen günlerde tarifini vericem daha sonrada tarhana yapılacak.Reçelsiz bir kahvaltı sorfası düşünemiyorum şöyle ekmeye tereyağı sürüp üstüne reçelimi sürdümmü deymeyin keyfime:):)

MALZEMELER:

1 kg. sert şeftali
1 kg.şeker
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay fincanı su

YAPILIŞI:

Akşamdan şeftalileri soyup küçük küçük derin bir kaba doğrayın üstüne şekeri döküp bir gece buzdolabında bekletin.Sabah bu karışımı bir tencereye alın altını yakıp kısık ateşte şeker eriyene kadar bekleyin sonra altını biraz açın suyu koyup kaynamaya bırakın devamlı takip edin köpüklerini bir kaşıkla alın arada karıştırın.Sonra porselen tabağa birazdökün dağılmadan top şeklinde durmaya başladıysa limon suyunu koyup beş dakika kadar daha pişirin ve altını kapatıp soğumaya bırakın.Ilıklaşmaya başlayınca kavanozlara alın iyice soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın.Afiyetolsun.

17 yorum:

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

ne güzel başlamışsın sen kış hazırlıklarına canım reçelin şahanee görünüyor ellerine sağlık..kocaman sevgiler..

rümeysaninrüyasi dedi ki...

Gecenin güzel yüzü yüregine dokunsun, seytan senden uzakta, melekler basucunda olsun, günes öyle bir geceye dogsun ki dualarin kabul kandilin mubarek olsun.

saniyesultan dedi ki...

merhaba,size kurabiye getirdim karşılığında reçel alayım olur,herhalde....Ellerine sağlık kahvaltılarda güzel olur...

Limonlu Kek dedi ki...

Renge bak harika, kaymak eşliğinde ne de güzel gider. Ellerine sağlık Handecim sevgiler...

Adsız dedi ki...

Şeftali reçeli pek güzel olur. Ben sabahları pek reçel yiyemem ama yapmasını pek severim. Benimde yapasım geldi hande :))

ellerine sağlık hayatım.

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

Hz. Hamza’nın cesareti yüreğinize,
Hz. Ali’nin kuvveti bileğinize,
Hz. Ömer’in adaleti kalbinize,
Hz. Muhammed’in nuru evinize dolsun.
Kandiliniz mübarek olsun.

Adsız dedi ki...

kadife...
handecim valla reçeline bayıldım zor tutuyorum kendimi o kase yanımda olsaydı çoktaaaaaannnn bitmişti :)
bu arada canım iyi kandiller...

Adsız dedi ki...

Gül bahçesine girenler gül olmasa da gül kokarlar, doğanın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun bu gece. Kandiliniz mübarek olsun.

elifin tarifleri dedi ki...

Şeftaliden yapılan herşeyi çok severim :)) Reçelini şimdiye kadar yapmamıştım, bu sene senin tarifinle deneyeceğim inşallah.
Ayrıca kandilin mübarek olsun, Allah dualarımızı kabul etsin...

pelince dedi ki...

Bizim evde ne yazık ki pek yenilmez reçel,ama senin tarif çok güzel...Ramazana kaldı 1 ay ,çok iyi yapmışsın...Size afiyet olsun..

Ellerine sağlık

hdidem95 dedi ki...

Bazen yenik düştük zamana, esiri olduk anlamsız koşturmaların ve fakat adını yüreğimize yazdığımız dostlarımızı hiç unutmadık. Kandiliniz mübarek olsun.

Unknown dedi ki...

Canım şu an şeftali memleketinde yaşıyorum ama daha vakit bulup kışlık reçellerimi yapamadım ellerine sağlık süper,kandilin mübarek olsun öptüm...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

öncelik çilek reçelinindir sonra da şeftali:) iki reçelide tek geçerim:)
ellerine sağlık canım,enfes görünüyor:)

banu kırmızıgül dedi ki...

canım ellerine sağlık bende marmelatını yaptım . sevgilermle..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ne güzel rengi var, ellerine sağlık.. Afiyetle yiyin..

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Reçelin rengi muhteşem... İştahımı açtı vallahi...

Missss gibi de kokusu vardır şimdi... Ellerine sağlık Handeciğim... Sevgiyle...

Adsız dedi ki...

handecim recelin parmak yalatır cinsten olmuş.ama benim favorim gül reçelinden yana.eline sağlık.