Misafir sofrasındaki menümüze devam ediyorum.Bugün zeytinyağlı enginarın tarifini vericem.Bu sefer enginara garnitür koymadım fava yaptım krema sıkacağı ile sıktım değişik ve güzel oldu.Favanın tarifini daha önce vermiştim ama tekrar veriyorum.Enginarıda sade olarak pişirdim.
FAVA:
250 gr.kuru iç bakla
1 büyük soğan
1 kesme şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağ
bir tatlı kaşığı tuz
Kuru iç baklayı yıkayıp bir tencereye koyun.Soğanı dörde bölüp içine atın yağ,şeker, tuz katın üstünü iki üç parmak geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın.Baklalar yumuşayana kadar pişirin.Ben favayı az yaptım gerçi kalanı enginarsız olarak yiyebilirsiniz.Fava pişince blenderdan geçirip dolapta biraz katılaştırın.
ENGİNAR:
5 tane enginar
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
bir kesme şeker
yarım limon suyu
üzeri için dereotu
İki yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede kızdırın altını kısıp iki su bardağu su koyun bir kesme şeker bir tatlıkaşığı tuz ve yarım limon suyu ilave edin.Bunlar kaynayınca enginarları salın ,enginarlar pişince bir tabağa koyun.Favayı krema sıkacağınla enginarlara sıkın.Dereotu ile süsleyin.Afiyetolsun.
26 yorum:
Ellerine saglik canim, cok degisik lezzet ve süper bir görüntü olmus, sevgiler...
selam..çok güzel bir görüntü..eline saglık..hiç enginar denemedim..eminim güzeldir.sevgiler...
Canim cok harika görünüyor,ellerine saglik.
Harika bir lezzet sunumda enfes ellerine sağlık arkadaşım...
Ne kadar iştah açıcı görünüyorr.Ellerinize sağlık
handecigim nefis gorunuyorlar.ellerine saglik canim
canım yaaa ne güzelde süslemişsin.ne kadar şık ne kadarda enfess olmuşşş.ellerine saglık canım
kocaman sevgiler
handeciğim,nefis bir görüntü olmuş...ellerine sağlık canım
öpüyorum
Bir Egeli olarak fava da enginar da en çok sevdiğim lezzetler arasında. İkisi bir arada çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.
aa ilk defa duyduğum bir lezzet ilginç geldi:)şaşırdım:)
canım çok güzel olmuş süsü püsü yerinde harika..ellerine sağlık..
sevgiler
canım enginarı baklalı çok sevmem ama sunumuna bayıldım, ellerine sağlık canım:)))
sevgiler öpüyorum
Merhaba canım, her ne kadar Enginarı sevmesem de bu enginarın çok hoş göründüğünü söylemeden geçemem. Eline sağlık canım.
canim ellerine saglik
harika gorunuyor valla
sunumu da çok hos olmus
iyi aksamlar tatlim
süperr ellerine sağlık bayyy
Çok şık bir sunum olmuş cnm ,ellerine sağlık.
Ellerine sağlık,ziyaretin içinde teşekkür ederim.
Sevgiler
hande cim bu ne böyle.nasıl güzel bir görüntü.ama bakla hiç bilmediğim bir lezzettir.ama mutlaka öğrenmek istiyorum.öptüm canım.sevgiler.
eline saglik canim.sunumun harika.yorumuna sevindim devamini beklerim.balikesirde yasamis olman beni onurlandirdi.hösmelimi evde nasil yapiyorsun?ben hic yapmadim.cünki cok zahmetli.bilirmisin bilmem,bizde misir unundan yapilan bir yemegede hösmelim derler.ama benim ismim tatlisinin ismi.yine beklerim by by.
mımmm ellerine saglık çok güzel olmuş benide eklersen sevinirim hoşçakal sevgiyle kal
handeciğim bende maltepeye 5 dakika mesafede oturuyorum,az önce bir blogta gördüm yazmışsın benimle de komşusun yani:)))))
öptüm komşum
:))) çok sevinirim gerçi haftaya kadıköy'e taşınıyoruz,evimiz 3 kişi olduktan sonra küçük gelmeye başladı:( ama olsun yine de yakınız:)))
öptüm
Sobeledim seni:))
çok değişik harika olmuş canım ellerine sağlık...öpüyorum
canim ellerine saglik cok nefis olmus enginarin her turlusunu cok severim enginar olsunda
cok degisik bir tarif denemek isterim.canim sevgilerimi biraktim.
handecim
elerine saglik enfes bir sunum bizde hic yiyen olmadigi icin hic denemedim canim ama görüntüye bayildim sevgiler
Enginara bayılırım ben genelde zeytinyağlı içini havuçlu patatesli yapıyorum.
Ellerine sağlık..
Yorum Gönder