Bu tarifi ne zaman lezzet dergisinden aldım bilmiyorum ama bir ara almışım.Geçen gün gelecek olan misafirlere yaptım.Ben limonlu yaptım siz isterseniz portakallı isterseniz vişneli de yapabilirsiniz.Tartı dr.oetker tart hamuruyla yaptım,böylesi kolayıma geldi açıkçası siz isterseniz tartı aşağıdaki tarife göre kendiniz de yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
TART İÇİN:
150 gr.şeker
200 gr. tereyağ
2 yumurta
250 ger. un
KREMA İÇİN:
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı su
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı limonsuyu
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
MERENG İÇİN:
3 yumurta akı
1 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Önce tartı yapıyoruz.Ben dr.oetker tart hamuruyla yaptım,üzerinde tarifi yazıyor.İsterseniz yukarıda verdiğim tart hamuru malzemeleri ile tart yapabilirsiniz.Malzemeleri çırpın en son unu eleyerek ekleyip çırpın.Üzerini nemli bezle örtüp yarım saat dinlendirin.Yağlanmış tart kalıbına yayın,üzerine yağlı kağıt serip fazla kabarmaması için bir avuç bakliyat serpin.Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 10 dakika pişirin,bakliyatı ve yağlı kağıdı alıp bir on dakika daha pişirin tartınız hazır demektir.Pişen tartı bir tepsiye ters çevirerek çıkarın.Limonlu kremayı yapın.Önce nişasta ve ve suyu bir tencereye alın çırpın.Tencerenin altını yakıp şeker ve limon suyu ekleyin.Krema kıvamına gelince altını kapatıp yumurta sarılarını ve tereyağı ekleyip kaşıkla karıştırın sonra da blenderdan geçirip tartın üzerine döşeyin.Ayrı bir kasede 3 yumurta akını ve şekeri 15 dakika kadar çırpıp kar yapın krema sıkacağı ile tartın üzerine sıkın.200 derece üzeri kızarana kadar pişirin.Böylece tart üzerinde limonlu krema onun üzerinde merengden oluşan üç katlı tartımız hazır oldu.Tartı soğuyunca servis yapabilirsiniz.Kolay gelsin afiyet şeker olsun.
26 yorum:
çok değişik bir tarif.
hafif ekşimsi bir tat üzeride beze gibi:)
ellerine sağlık bu güzellik için.
harika bir goruntu olmus canim
ellerine saglik
sevgiyle kal
www.yenitadlar.blogcu.com
Bu mereng bir gün beni mahvediyor... Nefis bir görüntü, tadını bilmiyorum ama eminim çok lezzetlidir. Dellendiğim bir anda denenecekler arasında ilk sırada:)) Ellerine sağlık,sevgiler
Çok güzel görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler, selamlar..
merhaba limonlu tarttin cok güzel olmus bir dilim aldim eline saglik iyi günler
Aman da amannn Handeciğim ellerine sağlık. Bu nedir böyle. Nefis olmuştur eminim. Sıcacık sevgiler.
Handecim nefis görünüyor canım..Limonlu krema ve mereng bileşimine bayıldım
Ellerine sağlık
Merhaba,
Seyretmeye doyamadım.Bir tart ancak bu kadar güzel olabilir.Nefisss.
Ellerine sağlık canım. Harika olmuş.
Güzel bir hafta geçirmen dileğiyle kocaman sevgiler.
guldenelkan.blogcu.com
Hande'ciğim,
Tek bir şey: Süper. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
Canim görüntü harika ellerine saglik bende merengin tadini merak ettim,ama eminim güzeldir,sevgiler...
selam
görüntü harika tadida öyledir eminim canim ellerine saglik sevgiyle
Canım,
Çok harika olmuş. Ellerine sağlık. Sevgilerimlleeee...
görüntü harika...tadıda belli zaten..
ellerine sağlık....
Bu gün bu tarifle ikinciye karşılaşıyorum ve en kısa zamanda denemeye karar verdim.Ellerine sağlık canım harikaaa olmuş....
Hande,
ne hoş bir görüntü, ne hoş bir lezzet. Ben de merengli bir tatlı yapmıştım ama tartda daha nefis olduğuna eminim.
ellerinize sağlık
Sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com
Hande,
ne hoş bir görüntü, ne hoş bir lezzet. Ben de merengli bir tatlı yapmıştım ama tartda daha nefis olduğuna eminim.
ellerinize sağlık
Sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com
selam. O misafirlerden biri olarak Hande'ye herşey için çok teşekkür ediyorum. gerçekten hoştu.Ellerine sağlık.
görüntü şahane; merengi bildiğim için söylüyorum tat da sanırım çok güzel...hafif ekşimtraksa daha da hoştur kesin..ellerine sağlık canım
emeğine değmiş
öpüyorum sevgilerimle
Eline sağlık, eline sağlık ve tekrar eline sağlık. Çok nefis görünüyor.
muhteşem bir görüntü eminim lezzetide öyledir ellerine sağlık canım sevgiler
canim ellerine saglik pasta na bayildim, bende not ettim yapilacaklar kosesine yazdim, harika olmus, hele ki limonlu çok severim hem hafif oluyor, hem tadi super oluyor ama bu sekil de denemek isterim, ellerin dert gormesin guzelim. Her yer mis gibi limon kokmustur simdi of.
optum
ELLERİNE SAĞLIK. HARİKA OLMUŞ.YALNIZ BİR ŞEY AKLIMA TAKILDI. MERENGLERİ PİŞİRMEK İÇİN İKİNCİ KEZ TARTI FIRINA KOYARKEN TARTI SU BANYOSUNA FALAN OTURTMUYORUZ DİREKT KOYUYORUZ DEĞİL Mİ
Eline sağlık çok güzel görünüyor...
Zahmetli ama çok şık bir pasta...
Sevgiler...
Dilek
merengli pastanın görüntüsü zaten yetiyor hele limonun o rayihası yokmu nasıl lezzetlidir şimdi o ama yakınız nasılsa ben geliyorum canım yemeye sevgilerimle canım
Hande ablacım
herşey süper gözüküyor gerçi ben senin tariflerini canlı canlı senin elinden tatmış denemiş biri olarak yinede buraya baktıkça canım çekti ellerine sağlık
herkese tavsiyem denesinler
ben biraz önce adımı yazmamışım özür dilerim arzu
Yorum Gönder