26 Ekim 2007 Cuma

KARNIYARIK

MALZEMELER:

7 adet patlıcan
250 gr.kıyma
1 büyük soğan
3 adet domates
4 adet yeşil biber
7 diş sarımsak
1 tatlıkaşığı tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağ
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.Acısı çıkan patlıcanları sıvıyağda kızartıyoruz.Diğer bir tencerede kıymayı küp küp doğranmış soğanla kavuruyoruz.İçine soyulmuş küpküp doğranmış iki domates ,bir adet ince doğranmış biber katıyoruz.Tuz, karabiber ekleyip pişiriyoruz.
Patlıcanların ortasından yarıyoruz geniş bir tencereye diziyoruz içlerine kıyma dolduruyoruz.Domates dilimi ve yeşil biber koyup her patlıcana bir tanede sarımsak katıyoruz.Tencereye biraz su ,tereyağ koyup pişmeye bırakıyoruz.Kolay gelsin.Afiyetolsun.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Canim selam iyisindir insallah, karniyarik nefis gorunuyor vallahi durmus oyle tek basina yeee beni diyor, hosçakal.

meleginmarifetleri dedi ki...

selam hande karnı yarık ne güzel bir yemektir yanında pilav vede cacık harika olur ellerine sağlık canım hoşçakal

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık gayet güzel görünüyor diğer tariflerde öyle kolay gelsin

Unknown dedi ki...

Hande'ciğim yorumuna teşekkür ederim. Seni linklerime ekledim. Patlıcan yemeklerini çok severim, karnıyarık güzel görünüyor, ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

yorumunuz için ve ziyaretiniz için tesekkurler yine beklerim.:)
karnıyarıgınız harika olmus ellerinize saglık..
gorusmek uzere..

Adsız dedi ki...

selam canım, karnıyarık harika görünüyor ellerine sağlık...sevgilerimle

Adsız dedi ki...

çok seviyorum patlıcanın her halini
hele karnıyarık mmmmm
ellerine sağlık