MALZEMELER:
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su
2-3 su bardağı kızartmak için sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ
250gr.kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3-4 yemek kaşığı su
YAPILIŞI:
Derin bir kapta un,su tuz ile sert olmayan kulak memesi kıvamında hamur yapılır.Diğer bir kapta kıyma, küp küp doğranmış soğanlar, tuz , karabiber, 3-4 kaşık su bir kaşıkla karıştırılır.Hazırlanan hamurdan mandalina kadar parçalar alınıp 2 cm.kalınlığında 20 cm.çapında açılır. Açılan hamurun ortasına kıyma harçı konup bir yan diğer yanın üstüne kapatılır.El ile açılmaması için bastırılıp tırtırlı hamur keseceği ile kesilir.İşlem hamur bitene kadar devam eder.Çiğ börekler kızgın yağda kızartılıp ayran yada çayla servis edilir.Kolay gelsin.Afiyetolsun
9 yorum:
Ziyaretiniz için teşekkürler. Fotoğrafları çok beğendim. Ben de bezeli pastayı deneyeceğim bir gün. Hoşçakalın..
vallahi hande hanım geçen gün sizin yapmış olduğunuz yaş pasta bir harika gözüküyordu yapmaya çalıştım sizinki kadarcgüzel görünmedei bu seferde çiğ böreğin iştahımı kabarttı elinizi değdiğinizi mükemmelleştiriyorsunuz eliniz sihirli olsa gerek başarılar.
Hande nasıl canım istedi anlatamam .. çiğ börek istiyorummmmm :)
Yanınada ayran.. :)
ellerine sağlık
Canım ellerine sağlık.. Eskişehir yöresinin meşhur böreği.. bende bayılırım.. olsa da yesek. seninki de harika görünüyor...
ben bayılırım çiğ böreğe...
Annemler hamuruna yoğurt da koyarlar....
nasıl canım istedi::((((
ellerine sağlık canım...
Sevgiler,İlkay
ziyaretin ve güzel yorumun için teşekürler.
çiğ böreğe bayılırım ama ah şu kilo alma derdi olmasa :(
bezeli pastayı mutlaka deneyeceğim.ellerine sağlık.
makarnacik.blogcu
eline sağlık çiğ böreğide çok severim
www.melissa2.blogcu.com
eline sağlık canım,çok severim çiğbörek,misler gibi olmuştur eminim....Selamlar.....
Ah şu çiğ börek ahh.. Bayılırım ben bu tada ve seninkinin görüntüsü de pek bir güzel gözüküyor. Ellerine sağlık Hande.
Sevgiler
Yorum Gönder