MALZEMELER:
4-5 adet patlıcan
1 büyük soğan
2 büyük boy domates
2 adet sivribiber
1 adet kırmızı salçalık biber
3-4 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
1 kahve fincanı zeytinyağ
tuz
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda 1 saat kadar bekletip yıkayın.Zeytin yağını tencereye koyup içine küp küp doğranmış soğanları atın.Soğanlar biraz kavrulunca kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış biberleri atın.Patlıcanları , soyulmuş sarımsakları (her birini boyuna ikiye bölüp ) ekleyin.Şeker ve tuzu da ekleyip ,üstüne çıkacak kadar su koyup pişmeye bırakın.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder