8 Ağustos 2007 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN

MALZEMELER:


4-5 adet patlıcan

1 büyük soğan

2 büyük boy domates

2 adet sivribiber

1 adet kırmızı salçalık biber

3-4 diş sarımsak

2 adet kesme şeker

1 kahve fincanı zeytinyağ

tuz

YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda 1 saat kadar bekletip yıkayın.Zeytin yağını tencereye koyup içine küp küp doğranmış soğanları atın.Soğanlar biraz kavrulunca kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış biberleri atın.Patlıcanları , soyulmuş sarımsakları (her birini boyuna ikiye bölüp ) ekleyin.Şeker ve tuzu da ekleyip ,üstüne çıkacak kadar su koyup pişmeye bırakın.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok: