MALZEMELER
1 kg.ayıklanmış ,haşlanmış barbunya fasulyesi
2 adet domates
1 büyük soğan
3 diş sarımsak
2 tane kesme şeker
1 kahve fincanı zeytin yağ
1tatlı kaşığı tuz
üzeri için bir kaç dal maydanoz
su
YAPILIŞI
Yağ ve küp küp doğranmış soğanı pembeleştiriyoruz. Domates ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz .Haşlanmış barbunyaları ilave edip tuz ve şekeri ekleyip üzerini geçecek kadar su koyup pişinceye kadar kaynatıyoruz.Servis tabağına alıp maydanoz ile süslüyoruz.Afiyetolsun.
1 yorum:
Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.En sevdiğim zeytinyağlıdır barbunya :) Mutlaka limon sıkar ve yogurtla beraber yerim.. Ben de sizin gibi içine 2 kesmeşeker atarım, çok güzel bir lezzet verir..
Yorum Gönder