5 Ağustos 2007 Pazar

BARBUNYA PLAKİ

MALZEMELER

1 kg.ayıklanmış ,haşlanmış barbunya fasulyesi

2 adet domates

1 büyük soğan

3 diş sarımsak

2 tane kesme şeker

1 kahve fincanı zeytin yağ

1tatlı kaşığı tuz

üzeri için bir kaç dal maydanoz

su

YAPILIŞI

Yağ ve küp küp doğranmış soğanı pembeleştiriyoruz. Domates ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz .Haşlanmış barbunyaları ilave edip tuz ve şekeri ekleyip üzerini geçecek kadar su koyup pişinceye kadar kaynatıyoruz.Servis tabağına alıp maydanoz ile süslüyoruz.Afiyetolsun.






1 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.En sevdiğim zeytinyağlıdır barbunya :) Mutlaka limon sıkar ve yogurtla beraber yerim.. Ben de sizin gibi içine 2 kesmeşeker atarım, çok güzel bir lezzet verir..