MALZEMELER:
4 adet yufka
4 tane tombul kemer patlıcan
250 gr.kıyma
2 soğan
1 yumurta
2 domates
2 tane yeşil biber
tuz,karabiber,kırmızı pul biber,sıvıyağ
YAPILIŞI :
Kıyma soğanla kavrulacak.İnce küp küp doğranmış patlıcan ilave edilecek.Baharatlar ilave edilecek.Doğranmış domates biber konup suyunu çekene kadar pişirilecek.Yağlı tepsiye 2 yufka buruşuk şekilde konulacak.Aralarına sıvıyağ gezdirilecek.Ortaya soğutulmuş patlıcan döşenecek.Tekrar iki yufka araları yağlanarak konulup üstü kapatılacak.Üstüne 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvı yağla karıştırılıp sürülecek.Önce dilimlenip sonra fırında kızarana kadar pişirilecek.Afiyetolsun.
2 yorum:
blogunuz hayirli olsun, patlicanli borek ac karina super gozukuyor, hic denemedim daha once, ama denemek istiyorum.
ellerine saglik.
Seninde bloğun yeni galiba hayırlı olsun. Patlıcanlı börek hiç denemedim ve tadını çok merak ediyorum, nefis de görünüyor ellerine sağlık. Bende ilk fırsatta deneyeceğim.
Sevgiler.
Yorum Gönder