Bloğumu çok ihmal ettim farkındayım.Araya tatil girdi,işler yoğunlaştı bayağı zaman geçti.Tatile didime gittim.Çok güzel geçti.Deniz,kum çok güzeldi.Yepyeni tariflerimi artık ekleme zamanı geldi.
Malzemeler:
Yarım kg.mısırunu
1 su bardağı yoğurt
250gr.taze asma yaprağı
1 demet taze soğan
1 demet taze nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI :
Yapraklar yıkanmayacak ıslak bezle silinip kurulanacak.Mısırunu elekten elenip derin bir kaseye konulacak.İçine doğranmış nane,soğan,tuz,karabiber konacak.1 bardak yoğurt hafif su katılarak koyu kıvamlı bir ayran yapılacak.(boza kıvamında)Ayran mısırunlu karışıma katılıp kaşıkla karıştırılacak.Mısırunu bulamacı olacak.Tepsi sıvıyağla yağlanıp yapraklar parlak tarafları tesiye gelecek şekilde 2 yada 3 sıra döşenecek. Mısırunlu harç kaşıkla yaprakların üstüne yayılacak.Tekrar üstüne yapraklar 2 - 3 sıra parlak yerleri üste gelecek şekilde döşenir.Kısık ateşte ocak üstünde çevrilerek pişirilir. Rengi sarı olunca pişmiştir..Altüst edip öbür tarafıda pişirilir.Ayranla servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder