21 Haziran 2007 Perşembe

KABAKLI ÇÖREK



Geçen salı annemin günü vardı.Misafirlerimiz için yaptığımız çok lezzetli,yapması kolay olan ,yumuşacık kabaklı çörek tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.


Malzemeler:


3Yumurta


2Tane iri kabak


1/2 su bardağı yoğurt


1/2 su bardağı zeytinyağ


1 subardağı ufalanmış beyaz peynir


1paket kabartmatozu


1çay kaşığı karabiber


2.5 su bardağı un


isteğe göre dereotu yada maydanoz


tuz,üzeri için çörekotu.


YAPILIŞI:


Önce kabakları soyup ,rendeliyoruz.O bir tabakta beklerken ayrı bir yerde 3yumurtayı iyice çırpıyoruz.yoğurt ve yağ katıp yine çırpıyoruz.kabakları ve diğer malzemeleri katıp çırpıp yağlı borcama döküyoruz.Üzerine çörekotu serpip pişiriyoruz.Ben mini fırında 200 derecede kızarana kadar pişirdim.Ertesi günede kalsa lezzeti ,yumuşaklığı bozulmuyor.Herkese afiyetolsun.

Hiç yorum yok: