21 Haziran 2007 Perşembe
KABAKLI ÇÖREK
Geçen salı annemin günü vardı.Misafirlerimiz için yaptığımız çok lezzetli,yapması kolay olan ,yumuşacık kabaklı çörek tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
3Yumurta
2Tane iri kabak
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 subardağı ufalanmış beyaz peynir
1paket kabartmatozu
1çay kaşığı karabiber
2.5 su bardağı un
isteğe göre dereotu yada maydanoz
tuz,üzeri için çörekotu.
YAPILIŞI:
Önce kabakları soyup ,rendeliyoruz.O bir tabakta beklerken ayrı bir yerde 3yumurtayı iyice çırpıyoruz.yoğurt ve yağ katıp yine çırpıyoruz.kabakları ve diğer malzemeleri katıp çırpıp yağlı borcama döküyoruz.Üzerine çörekotu serpip pişiriyoruz.Ben mini fırında 200 derecede kızarana kadar pişirdim.Ertesi günede kalsa lezzeti ,yumuşaklığı bozulmuyor.Herkese afiyetolsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder