23 Ocak 2017 Pazartesi

İRMİKPARE


Hepinize merhaba ,mutlu haftalar .
Bu tatlıyı ilk kez yaptım , yiyenler tarafından beğenildi artık sık sık yaparım.Hem güzel ,hem pratik ,hem hafif bir tatlı tarifi arıyorsanız buyurun tarife :)

MALZEMELER:

1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
bir kaç damla limonsuyu

YAPILIŞI:

Önce şerbeti yapın şerbet soğurken tatlıyı yapıp pişirebilirsiniz.
Yumurtayı derin bir kaseye kırın.Yoğurt,sıvı yağ,irmik,kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun.Unu azar azar ekleyin.Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş ya da margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin.180 derecede önceden az ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Şerbetine gelince su ve şekeri tencereye alın ,altını yakın,bir kaç damla limon suyu damladın,Şeker eriyene kadar karıştırın kaynamak üzereyken altını kapatın kaynatmayın.Şerbeti soğutun.Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.Şerbetini çekince hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.
Bu ölçülerle 20 adet tatlı çıktı.
Afiyet olsun.

1 yorum:

anne mutfak perisi dedi ki...

İrmikli tariflere bayılıyorum. Ellerinize sağlık.