13 Ocak 2015 Salı

OTLU KREP


Krebi her zaman yaparım fakat  otlusunu ilk kez yaptım ,çok beğendim.Kahvaltı sofralarınıza değişik tarif ararsanız deneyin derim.İstediğiniz otu katabilirsiniz.Benim ölçülerimle 8 adet çıktı.

MALZEMELER:

2.5 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
dereotu
maydanoz
un (aldığı kadar )
margarin

YAPILIŞI:

Yumurtaları derin bir kaba kırın,sütü koyun ,tuzu katıp çırpın.Daha sonra unu azar azar ekleyin.Boza kıvamından biraz daha akışkan bir hamur yapın.En son otları ekleyin.Dereotu ve maydanozları ince ince kıyın.Arzunuza göre fesleğen,nane ,kekik de ekleyebilirsiniz.Krep tavasına bir çay kaşığı kadar margarin yada tereyağ koyup kepçe ile hamurdan tavaya döküp döndürerek yuvarlaklaştırın,tavayı kaplasın.Altını üstünü pişirin.Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.Peynir ile servis edin.Afiyetolsun.

6 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık lezzetli ve daha besleyici olmuş sevgiler

Çilekli Mutfak dedi ki...

Uzuunnnnn zamandan sonra Merhabaa :)

gulihanblog dedi ki...

otlu karışım olarak hiç düşünmemiştim deniyeceğim mutlaka :)ellerinize sağlık

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

Bende uzun zamandır denemek istiyorum bu tarifi,ellerinize sağlık.

Deniz Güneş dedi ki...

nefis görünüyor canım ellerine emeklerine sağlık..
afiyetle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Degisik olmus denemek lazim eline saglik..afiyet olsun..