26 Eylül 2013 Perşembe

KOZA MANTI


Herkese kucak dolusu merhaba.
Bu gün değişik bir o kadar da güzel mantı çeşidi ile geldim.Önceden de yapıp derin dondurucuya atabilirsiniz yiyeceğiniz zaman çıkarıp kızartıp soslarsınız.Tarifin aslı burada ben biraz kendimce değişiklikler yaptım.
Benim tarifim iki kişilik ,iki yufka ile yaptım birazda kaldı.

MALZEMELER:

2 adet yufka
125 gr.kadar kıyma
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
5 yemek kaşığı yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
kırmızıpulbiber
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

İşe önce içini hazırlayarak başlayalım.Çiğ kıymaya soğan rendeyeleyip tuz baharat katarakta yapa
bilirsiniz fakat ben trakya mantısında olduğu gibi içini kavurdum.Trakya mantısının tarifi burada.
Kıymayı tencereye koyun bir su bardağı su katıp pişirin.Arada ezin.Daha sonra salçasını katın eritin küp küp doğranmış soğanı da ekleyin.Tuz, karabiber katıp suyunu çekene kadar pişirip sonra da soğutun.
Diğer tarafta yufkayı düz bir zemine yayın sigara böreği yapacak gibi önce dörde sonra her parçayı ikiye bölün.Onları da ikiye bölün sonra tekrar bölerek bir yufkadan otuz iki parça çıkarın.Her parçanın geniş tarafına iç malzemeden koyup kenarlarını katlayarak sigara böreği sarar gibi sarın.Ucunu suya batırın ki yapışsın.İki yufkadan da çıkan parçalara aynı işlemi uygulayarak minik kozalarınızı hazırlayın.Derin bir tencereye sıvı yağ koyun yağ kızınca kozaları kızartın,kızaran kozaları peçete konmuş bir tabağa alın.Tüm kozalar kızarsın.Servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt döküp en üstüne de kırmızı pulbiberle kızdırılmış tereyağ gezdirip servis yapın.
Afiyetolsun.

21 yorum:

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

☣ Kirazlı Dondurma ☣ dedi ki...

Resmen canım çekti :)

eylem ceylan dedi ki...

sigara böregine benziyor.ama etlisi.ellerine saglık.

meri dedi ki...

mmmm tam benlik ellerine sağlık

Tuğba Mutfakta dedi ki...

nefiss görünüyor ellerinize sağlık..

cevizlitarcinli dedi ki...

Çok güzell olduğuna eminim ellerine sağlık.
Sevgiler..

Seda Kızılarmut Katrancı dedi ki...

Çok güzel görünüyor canım. Ellerine sağlık.

Sevgiler,

olsada yesek suzan dedi ki...

Merhaba canım harika olmuş bende muska şeklinde yapıyorum daha çok ellerine sağlık çok öpüyorum seni :)

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Kızartmaya itirazı olan bir midem olmasa, bu öğlene denerdim vallahi Handecim, çok iyi fikir. Olmazsa fırında kızartayım ben.. Dur bak, aklıma düşürdün şimdi :) Ellerine sağlık canım..

hatice avcı dedi ki...

lezzeti ve görüntüsü şahane. ismine de bayıldım...

Vişnap Macide dedi ki...

Ohhh misss vallahi ani mantı krizlerine ne güzel çözüm olmuş bir de dediğin gibi dondurucuya da yapıp koydun mu hazırcacık.Aklımda olsun ben de yapayım ellerine sağlık canım,afiyetler olsun..

Büşra Kahveci dedi ki...

ohh mis :)

Hülya Aydoğan dedi ki...

Ne hoş görünümlü bir tarif bu. Bayıldım, ellerine sağlık canım..

cafela mina dedi ki...

ellerine kollarina saglik arkadasim nefis gorunuyor simdiden hayirli bayramlar

Senem Cabuk dedi ki...

Tatlım ellerine sağlık. İlk defa duydum güzel bir tarif. iyi bayramlar

mutfak modelleri dedi ki...

Ellerinize sağlık valla canım çok fena mantı çekti. Öğle paydasunda acilen yemem lazım :)

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Handecim; herşey yolunda mı? Sesin soluğun çıkmıyor, hayırdır canım?

Özgür Tatlar dedi ki...

Bakmak bile ıstahımı açtı .bol sarmısaklı yoğurtlu çok güzel olmuştur.

selma tamer dedi ki...

bende severım bunu elıne sağlık

Hilal eksen dedi ki...

nefis bir mantı tarifi hande hanım ellerinize sağlık sevgiler

NİRVANA dedi ki...

Canım merhabalar...bir güzel gezdim blogunu özlemişim ellerine saglık tam benlik bir tarif olmus...sevgiler...