12 Eylül 2012 Çarşamba

ŞAKŞUKA



Uzun zaman önce yaptığım fakat gezmekten tozmaktan yayınlamaya fırsat bulamadığım tarifimle geldim bugün.Kızartma olduğu için çok sık yapmıyorum .Bu yaz bir kez yaptım fotoğraf da o günden kalma.Fotoğrafta patatesi çok gibi duruyor ama değil soyulan patlıcanlarında rengi patatese yakın olduğu için öyle görünmüş.

MALZEMELER:

2 adet kemer patlıcan

2 adet havuç

1 adet patates

1 adet büyük boy soğan

3 büyük domates

2 adet sivribiber

1/2 çaybardağı zeytinyağ

bir kaç diş sarımsak

2 adet kesmeşeker

1 tatlı kaşığı salça

tuz

kızartmak için sıvıyağ

üzeri için kıyılmış maydanoz



YAPILIŞI:


İşe sebzeleri doğramakla başlayın.Patlıcanı alacalı soyun ,patatesi soyun iri küpler halinde doğrayın.Patlıcanları yarım saat kadar tuzlu suda bekletip yıkayıp süzün.Havucu da soyup küp küp doğrayın.Biberlerinde çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.Derin bir tencerede kızdırdığınız sıvıyağda önce patatesi sonra havucu sonra patlıcanı en son biberleri kızartın.

Diğer tarafta zeytinyağında küp küp doğranmış soğanı biraz kavurun.Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin biraz daha pişirin.Kızarmış sebzeleri ,şekeri,tuzu,salçayı katın.Sarımsakları ikiye bölüp ekleyin.Üzerini biraz geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın.Pişen yemeği soğuduğu zaman servis tabağına alıp dolaba kaldırın.Servisden önce kıyılmış maydanozla süsleyin.


Afiyetolsun.


31 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

ellerine sağlık...
çok güzel görünüyor. Kızartma ağır oluyor falan diyoruz ama çok da lezzetli oluyor ne yapalım... Arada bir böyle kaçamaklar yapacağız ;)

kardelen sezgin dedi ki...

patlıcanada kızartma yakışıyor elinize sağlık

Anne Mutfak Perisi dedi ki...

canımm harika görünüyor bayıldım. Ellerine sağlık olsun.
Öptüm

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık canım:)
yaz aylarında en nefis aperatif hatta yemek şakşuka:)
sevgiler..

KALBE GİDEN YOL dedi ki...

Merhaba Hande HANIM,
Size çok gecikmiş özür ve teşekkür borcum var biraz geç oldu ama umarım özrümü kabul edersiniz!Ben bloğu açtıktan sonra yapamıyacağımı düşündüm ve bıraktım fakat sizin güzel yorumunuzdan sonra tekrar dönmeye karar verdim ama bu seferde bloğuma ulaşamadım:(uzun zamandır bulmaya çalıştım en sonunda başardım ve artık bende varım!Lütfen desteğinizi esirgemeyin, umarım dostluğumuzun başlangıcı olur kabul ederseniz:)Güzel yorumunuz içinde TSK ederim size...
Tariflerinizde gerçekten çok güzel ellerinize,gönlünüze sağlık!

Miniklerimle mutfakta ..! dedi ki...

eline saglik severim kendilerini...

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Elletine sağlık canım

anne eli gibi dedi ki...

benim geçen gün yayınladığım şakşukada taa yazın başından kalmaydı,işten güçten hep erteliyoruz,yada sıra gelmiyor nedense:)ellerine sağlık canım...

PASTA KÖŞESİ dedi ki...

ellerine sağlık canım olsun gez keyifte yap tabi :) geçte yayınlasan ayıla bayıla resimlerine bakarız biz senin :)

Asiye VURAN dedi ki...

ellerinize sağlık güzel olmuş sevgiler

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Off bu ne güzellik.
Bu güzel lezzeti bende anca senede 1 kere yapıyorum.Kızartmadan kaçmak için.
Ama itiraf edeyim kızartma ayrı bir lezzet:)
Ellerine sağlık canım:)
Sevgiler...

Naliya dedi ki...

ellerine sağlık...
çok güzel görünüyor sevgiler..

Hülya dedi ki...

Nasıl severiz ailece hele de oğlum bayılıyor buna. Harika olmuş canım, ellerine sağlık..

sevimin sayfasi dedi ki...

yaz aylarin yazgecilmez lerinden biri...
ellerine saglik... cok severim...

Şehrinaz dedi ki...

sevmeyen yoktur eminim ,ellerine emeklerine sağlık handeciğim...

sare dedi ki...

Handecim, şakşuka nefis olmuş.
Ellerine sağlık. Afiyetler olsun.
Srvgiler.

Baharcicegi dedi ki...

Bizdede cok sevilmesine ragmen ayda bir iki ayda bir yapilir kalorisi az olsa hergün bikmadan yerdim
Elerine saglik canim

u.aydin dedi ki...

ellerine saglik bitanem,sevgilerle...en sevdiklerimdendir....

füsun dedi ki...


www.nasibimce.com ve www.porselendemlik.com


Tarafından hazırlanmış olan





76.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE

20 EYLÜL 2012-20 EKİM 2012

TARİHLERİ ARASINDA


http://fusununmutfagi.blogspot.com



YANİ BEN EV SAHİBELİĞİ YAPACAĞIM.

SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!

İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ...

ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER...

BAL ANNE dedi ki...

cokkkk lezzetlı olsa gerek....
ellerine sağlık....

dileğim dedi ki...

şeker hanım sizin gibi yaptıklarınızda çok şeker.

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Nefis bir görüntü, ellerine sağlık olsun. Kızartma olsa bile arada kaçamak yapıp yenmeli bence bu lezzet :) Afiyet şeker olsun. Sevgiler.

ehlikeyfchef dedi ki...

sağlıksız densede ben kızartmaya bayılıyorum kışın yapmıyoruz yazında kaç kere yicezki sanki,ne güzel olmuş baksana yenmezmi bu şimdi ellerine sağlık:)

aslı dedi ki...

Yaz bitti daha hala yapmadım:(( Üstelik çokta severim.
Ellerine sağlık arkadaşım, sevgiler:)

Nilgün dedi ki...

Yazın vazgeçilmez lezzetlerinden ellerine sağlık..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bayilirim saksukaya ellerine saglik :) Nefis gozukuyor..sevgiler :)

pembe kekik dedi ki...

Kızartmayı seviyorum ne yapayım.Ellerine sağlık.

Tülin Çekmeceligil dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor. Takipteyim artık. Ben de sizi beklerim, mutlu olurum.
www.yediklerim-yaptiklarim.blogspot.com
Tülin

Armina dedi ki...

Enfes görünüyor ellerine sağlık canım.

caferengigül dedi ki...

Yılda 3-5 kere kızartma yemekten bişey olmaz fikriyle yapılıyor.Pek güzel, elinize sağlık.Sevgiler.

herşey tadında dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor;)