3 Kasım 2019 Pazar

PATLICAN YATAĞINDA HAYDARİ VE MİSAFİR SOFRAM


Mutlu ,başarılı ,aşk dolu bir hafta diliyorum sizlere.
Bu gün oldukça pratik bir tarifim var.Hafta sonu yemeğe gelen arkadaşlarıma yaptım.Ben ismin patlıcan yatağında haydari koydum.


PATLICAN YATAĞINDA HAYDARİ

Malzemeler:

2 adet kalın patlıcan
200-250  gr kadar süzme yoğurt
3 diş sarımsak
bir tatlı kaşığı kuru nane
birkaç dal dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
kızartma için iki su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyup bir parmak kalınlığında halka halka kesin.Bir çay kaşığı tuz attığınız tuzlu suda bir saat kadar bekletin.süzüp yıkayın.Kurulama bezine dizip fazla suyunu alın.Bir tencere ya da tavada kızdırdığınız sıvı yağ ile patlıcanları kızartın.Diğer tarafta süzme yoğurdu bir kaseye alın içine ince ince kıyılmış sarımsak ve dereotunu kayun.Nane ,tuz,zeytin yağ ekleyip karıştırın.
Servis tabağına patlıcanları dizip yoğurtlu karışımdan üzerlerine koyarak servis edin.
Afiyetolsun.


Hiç yorum yok: