10 Kasım 2019 Pazar

KREMALI KRUVASAN BÖREK


Yapımı kolay çıtır çıtır ,lezzetli mi lezzetli bir börek tarifim var bu gün.Ben peynirli maydanozlu iç yaptım  siz  patatesli de kıymalı da yapabilirsiniz.

Malzemeler:

3 adet yufka
1 kutu krema
1 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağ kullandım)
1 şişe maden suyu

içi için :

250 gr kadar peynir
yarım demet maydanoz

üzeri için :

yumurta sarısı
çörek otu

Yapılışı:

Maden suyu ,krema ve sıvı yağı derin bir kasede karıştırın.Diğer kasede peyniri ufalayıp içine maydanoz kıyıp karıştırın bu da kenarda beklesin.
Birinci yufkayı düz bir zemine yayın.Kremalı karışımdan fırça ile her yerine sürün.Üzerine ikinci yufkayı  serin.Yine kremalı karışımdan fırça ile sürün.Üzerine üçüncü yufkayı koyup yine kremalı sosdan sürün.Bu işlem bitince geniş tarafı dört  parmak kalınlığında olacak şekilde üçgen parçalar kesin.(Sigara böreği yaparken kestiğimiz gibi)
Geniş kısma iç malzemesinden koyup dar kısma döğru sarın.Minik minik kruvasanlarınız olacak.Bunları kremalı sosa batırıp margarin ile yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Tüm işlem bitince börekciklere yumurta sarısı sürüp çörek otu döküp 200 derecede önceden bir kaç dakika ısıttığınız fırına koyun kızarana kadar pişirin.
Afiyetolsun.



2 yorum:

Anonim dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar sosu arttı mı yoksa tam mı geldi Tevhide

sarımutfak-hande dedi ki...

teşekkür ederim.sosdan çok az kaldı.