4 Şubat 2019 Pazartesi

PORTAKALLI HİNDİSTANCEVİZLİ KEK


Çay kek ikilisini her zaman sevmişimdir.Bu sefer çayın yanına bu keki denedim çok güzel oldu.



MALZEMELER :

3 adet yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı şeker
1 portakal suyu
1 portakalın kabuğu
2 yemek kaşığı hindistancevizi
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un

YAPILIŞI:

Derin bir kaba yumurtaları kırın ,çırpın.Şekeri ekleyip tekrar çırpın.Sıvıyağ,yoğurt ,portakal suyu,
portakal kabuğu rendesi,vanilya ,hindistancevizi ekleyip tekrar çırpın.Un ,kabartmatozu ekleyip çırpmaya devam edin.(Unu azar azar ekleyin.)Boza kıvamına gelince margarinle yağlanmış kek kalbına döküp 175 derecedeki fırında kırk kırkbeş dakika pişirin.Kekiniz hazır .
Afiyetolsun.

Hiç yorum yok: