3 Ocak 2019 Perşembe

ISPANAKLI PASTA


Bir çok kez yememe rağmen ilk kez yaptığım bir pasta.Muhteşem oldu .

MALZEMELER:

4 adet yumurta (oda ısısında)
1,5 su bardağı şeker
2/3 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı püre haline getirilmiş ıspanak
1 paket kabartma tozu
2 ,5 su bardağı un

MUHALLEBİSİ İÇİN:

1 lt. den bir bardak eksik süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket toz krem şanti

üzeri için toz antep fıstığı

YAPILIŞI:

Ispanakları saplarını çıkarıp yıkayıp haşlayın ve süzün.Daha sonra püre haline getirin.Bir çay bardağı püre olmalı.Yaklaşık 250 gr kadar ıspanak kullanmanız gerekir.Bu püre kenarda beklesin.Bir kapta yumurtaları çırpın.Şekeri katıp tekrar çırpın.Önce sıvı yağ sonra ıspanak püresi katıp tekrar çırpmaya devam edin.Unu azar azar ekleyin ,kabartma tozunu katıp yine çırpın.Bu kek hamurunu margarinle yağlanmış büyük kare borcama dökün.170 derecede yaklaşık 35 dakika pişirin.Pişen keki fırından çıkarın.
Diğer tarafta muhallebisini yapın.Süt ,şeker,yağ ,nişasta ve unu derin bir tencereye alın sürekli karıştırarak pişirin.Pişen muhallebiyi ocaktan indirin on dakika soğusun.İçine toz krem şantiyi katın,çırpın pürüzsüz olsun.Biraz ılınınca kekin üzerine dökün.Bir kaç saat dinlensin sonra toz antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Afiyetolsun.

Hiç yorum yok: