21 Temmuz 2015 Salı

ÇİKOLATA LİKÖRLÜ KEK


Likörü kek de kullanmak hiç aklıma gelmemişti hep kahveyle içerdim.Tarifi arkadaşım verince evde de çikolata likörü vardı hemen denedim.
Likör tadı bu ölçü ile tam kıvamında idi sonraki günlerde ise kalmadı desem yeridir.Bu sebeple bu keki iki gün içinde tüketmenizi öneririm.Sonraki günler de çikolatalı kek olarak yersiniz.

MALZEMELER:

4 adet yumurta (oda ısısında)
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
150 gr.kadar bitter çikolata
2,5 su bardağı un ya da kekun
2 tepeleme yemek kaşığı margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı çikolata likörü

YAPLIŞI:

Yumurtaları derin bir kaseye kırın çırpın.Şekeri katıp çırpmaya devam edin.Süt ve yağları ekleyin tekrar çırpın.(margarin eritmedim kaşıkla kattım keke çırptım zaten yumuşaktı sıvı margarinde tercih edebilirsiniz) Diğer tarafta benmari usulü erittiğiniz çikolataları ekleyin.Ben iki paket bitter çikolata aldım ( ülker 80gr lık kare olan) Çikolata likörünü katıp yine çırpın. Unu kek un tercih ettim dr.oetkerin sade kek un karışımını kullandım,normal unda kullanabilirsiniz.Kabartma tozunu da katıp son kez yine çırpın.Margarinle yağlanmış kek kalıbına döküp 175 derecede 40 dakika kadar pişirin.
Fırının kapağını ilk 25 dakika hiç açmayın.40 dakika sonunda pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol edin.Bıçak temiz çıkarsa kek bulaşmamışsa  pişmiş demektir.
Afiyetolsun.

5 yorum:

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Ellerine sağlık canım, arada bir değişiklik lazım değil mi :) http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

Mert Deveçeker dedi ki...

Çok hoş bir tarif =)

Kendi sitemede beklerim canım..
http://mutfakkafe.net

pratik yemekler dedi ki...

gayet başarılı bir kek tarifi eline sağlık cağlık cnm senden künefe tarifi de bekliyoruz.

Oglak Kizlari dedi ki...

Merhaba,

Epeyidir izini kaybetmiştim. Hoşgeldiiim..

Artık Dalyan lı olan anne

Yemek tarifleri dedi ki...

Yemek Tarifleri sitesinden bende kontrol ediyorum