26 Kasım 2014 Çarşamba

MISIRUNLU KEK


Herkese merhaba.
Arkadaşımdan öğrendiğim bir kek tarifi vereceğim bu gün sizlere.Bu arkadaşımla yemek zevkimiz uyuşur ondan ne öğrensem çok beğenmişimdir.Bu kek de yumuşacık ,pratik ,pratik olduğu kadar da lezzetli bir kek.İster kahvaltıda ister çay saatinde yapın ikisine de yakışacaktır.Biraz peynir ya da zeytin de ekleyebilirsiniz.Ben bir sonraki yapışımda tulum peyniri koymayı düşünüyorum.Tarif için teşekkür ederim düşlermutfağı.Gelelim tarife:

MALZEMELER:

3 adet yumurta
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı mısırunu
3 kahve fincanı sıvıyağ
4 kahve fincanı süt
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
bol dereotu

YAPILIŞI:

Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaseye kırıp çırpın.Daha sonra yağ ve süt ekleyip yine çırpın.Mısır ununu katın ,un ve kabartmatozunu eleyerek karışıma katıp tuzunu ekleyip yine çırpın.İnce ince kıydığınız dereotlarını ekleyip çırpıp margarinle yağlanmış kek kalıbına karışımı boşaltın.170 derecedeki fırında pişirin.İlk yirmibeş dakika fırının kapağını açmayın.Yaklaşık kırk dakikada pişti benim kekim.Keke bıçak batırarark pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.Bıçak temiz ise (kek bulaşmamışsa) pişmiş demektir.Biraz ılınınca servis yapın.Afiyetolsun.


3 yorum:

eylem ceylan dedi ki...

ben peynir ekliyorum gerçekten süper oluyor.ellerine saglık.

gizem dedi ki...

bu kek kilo yapmaz değil mi

sarımutfak-hande dedi ki...

bir iki dilimle bir şey olmaz gizem hanım :)