Her zaman pazarda görürdüm fakat hiç alıp dolma yapmamıştım geçen hafta yine gördüm bu sefer alıp denemeliyim dedim:))) Ben zeytinyağlı olarak yaptım etlisinide yapabilirsiniz tadı normal kabağa benziyor ama görüntüsü bence daha güzel top top el bombası gibiler :)))
İç malzemesi ve pişmesi normal dolmalarla aynı sadece kabağı farklı.
MALZEMELER:
8 adet girit kabağı
1 adet kurusoğan
1/2 çay bardağı zeytinyağ
6 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
2 çay kaşığı domates salçası
1 adet kesme şeker
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı yeni bahar
tuz
karabiber
su
YAPILIŞI:
Kabakların tepesini kesip içini oyun alacalı soyun.Bunlar bi kenarda beklesin siz iç malzemesini hazırlayın.Zeytinyağı tencereye alın soğanı küp küp doğrayın biraz kavurun içine yıkanmış pirinci katın ,baharatları salçayı ekleyin tuz,şeker katıp bir çay bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.Pişince bu içi kabaklara doldurun.Kabakları tencereye dizin yarısına kadar su koyup tuz serpip çok azda zeytinyağı gezdirip pişmeye bırakın.Pişip pişmediğini tadına bakarak kontrol edin suyu azalmışsa su ekleyin piştiyse altını kapatıp soğumaya bırakın.Afiyetolsun.
Gönlünüzce bir hafta geçirmeniz dileğiyle....
12 yorum:
Bu kabaklar gerçekten çok şık, ellerine sağlık canım :)
Tombul girit kabaklarına bayılıyorum.Dolmanın fıstıklı üzümlü zeytinyağlı olması da ayrı güzel ellerinize sağlık.Eminim çok lezzetlidir:)
kabagin her turlusunu severim
hem hafif hem leziz:)
ramazanda denemeyi dusunuyorum bu tarifi
ellerinize saglik
Buralarda satıldığını görmedim,bulsam mutlaka deneyeceğim,ellerine sağlık,sevgiler.
:)))el bombası benzetmesi çok hoştu:))ellerine sağlık canım:)sevgiler...
bende bayılıyorum bu kabaga tombiş tombiş eminim tadıda güzel olmustur...ellerine saglık...
Çok şirin görünümlü bu kabakları bir kere aldım sadece. Zeytinyağlı dolma hastasıyım, harika görünüyor Handecim, ellerine sağlık..
Elinize sağlık bu kabaklardan Fethiyede çok var ve zaman zaman yapıyorum çok lezzetli oluyor sevgiler...
En güzel kabak bence bu kabak. Çok lezzetli oluyor. Ellerine sağlık
Bende bayılıyorum bu ''Girit Dolma'' larına. Eskiden yoktu bu da genetiği ile oynanmış bir sebze olmasın.
Ellerine sağlık.
Genlerle kafayı yemiş anne Çiğdem
Bende denemistim bu top kabaklardan gerçekten çok sik oluyor. Bayilirim zaten kabaga. Ellerin dert gôrmezsin canim
Bende pazarda görüp henüz denemeyenlerdenim :)
Görüntüsü hakikaten çok hoş :)
İlk fırsatta denenecek inşAllah :)
Ellerine sağlık canım..
Sevgilerimle..
Yorum Gönder