MALZEMELER: 2 su bardağı köftelik bulgur 1 büyük domates 1 büyük boy kurusoğan 2 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı acı biber salçası 6-7 tane taze soğan 8-10 yaprak kıvırcık marul 1 limonun suyu 1 çay bardağı zeytinyağ tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı kadar karabiber istenirse birkaç dal maydonoz YAPILIŞI: Önce bulguru ayıklayıp sıcak suyla haşlıyoruz.Üstünü kapatıp bekletiyoruz.Suyu üstünü geçmeyecek kadar koyun.Bulgur haşlanırken diğer tarafta kuru soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağda hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz.Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.Yeşillikleride yıkayıp ince ince doğruyoruz.Haşlanan bulguru domates ve biber salçasıyla önce bir güzel karıştırıyoruz.Salça ve bulgur kaynaşınca soğanları ve domatesi katıp karıştırıyoruz.Sonra yeşillikleri katıp baharatları ekleyip limon suyunu döküyoruz.Acısını, tuzunu ve ekşisini arzuya göre ayarlayabilirsiniz.Afiyetolsun |
26 Ağustos 2007 Pazar
KISIR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder