MALZEMELER :
500 gr.tatlı lor
2 yumurta
2 paket kare bisküvi
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
125 gr.eritilmiş soğutulmuş margarin
2 muz
bisküvileri ıslatmak için ılık süt
YAPILIŞI:
Önce yumurtaları çırpıyoruz.Sonra lor,şeker,vanilya,margarin katıp çırpıyoruz.Aliminyum folyoyu düz zemine yayıp bisküvileri ıslatıp enine 3 boyuna 5 sıra diziyoruz.Sonra kremadan sürüyoruz.İşlemi 3 kez tekrarlıyoruz.Enüste krema sürünce ortaya muzları dizip kenarlardan katlayıp piramit şekli veriyoruz.Kalan kremayı üstüne döşeyip derin dondurucuda bir gece bekletiyoruz.İster çikolata sosu ile ister dondurma ile servis ediyoruz.Afiyetolsun.
14 yorum:
Ben yedim ve çokkkk nefistiiiii. Hemen deneyeceğim. Ellerine sağlık. Öpüyorum.
valla sofranız çok güzel görünüyor eminim hepsinin tadları birbirini aratmayacak kadar güzeldir ....ama orda olmak bambaşka bir keyifdir emeğinize sağlık
nalan
Ne kadar şık bir görüntü ellerinize sağlık.Sofrada ilk dikkatimi çeken o oldu.Eminim tadıda güzelmiş.Lorlu olması ilginç daha önce hiç duymadım.
merhaba ben Betül benim de masanızda ilk dikkatimi çeken bu güzel görünüşlü pastanız oldu ellerinize sağlık.. Ancak merak ettiğim bir şey var krema karışımını pişirmiyor musunuz?
mrb betül hanım.kremayı pişirmiyoruz yumurta kokusu falan olmuyor çırpıp pastaya döşüyoruz.oldukça lezzetli oluyor mutlaka deneyin derim.
sevgiler
Merhaba Pastanız Çok güzel Görünüyo ama ben bisküvileri folyonun üzerine Nasıl dizdğinizi Anlamadım Acaba Biraz Açıklıyabilirmisinz..
mrb.
I harfini bisküvi olarak düşünün.üç I yana beş I boyuna yani:
III
III
III
III
III
Bu şekilde dizilecek lorlu krema sürülcek.tekrar bisküvi dizilecek.
umarım anlatabildim cnm
Selam,
Ellerinize saglik. Harika gozukuyor pastaniz. Daha once hic mozaik pasta yapmadim tarifinizi cok yapmak istiyorum umarim sizin gibi yapabilirim. Birde yurtdisinda lor yok. Acaba lor peynirini bulamiyanlar icin baska bir alternatif onerebilirmisiniz? sali gunu misafirlerim var o zaman dan once yardimci olursaniz cok sevinirim. tesekkurler. Azra
merhaba azra hanım
pastayı yapmak çok kolay kesin yaparsınız fakat lor yerine ne geçer bilemiyorum.lor tussuz bir peynirdir sizde tuzsuz bir peynir ile deneyebilirsiniz diye düşünüyorum ama olurmu kesin bişey diyemeyeceğim çünki yurt dışındaki peynirleri tam olarak bilemiyorum
sevgiler.
Merhaba Hande hanim,
Yardiminiz icin cok tesekkurler. Deneyip sonucunu yazarim.
bu tarif harika denedim ve cok guzel oldu,tsk
tarifiniz çok güzel benim merak ettiğim, bir gece buzdolabında mı bekletiyoruz, yoksa ilk önce biraz dondurucuda tutup sonra mı buzdolabına koyuyoruz.
Merhaba, bu pastayı kayınvalidem eşime yaparmış. Canı çok istedi ben de bu tarifi arıyordum. Kayınvalidem de sizin verdiğiniz tarifin aynısı verdi ama ben bir yanlışlık olduğunu düşünmüştüm ilk başta. Çiğ yumurta ve margarin kullanımı biraz tuhaf gelmişti. Hem sağlık açısından hem de yumurta tadının geçme ihtimalinden dolayı. Ama madem bu kadar olumlu yorum yapılmış vardır bir hikmeti diyip yapacağım. Ama ben yiyemeyeceğim muhtemelen. Hamile olduğum için çiğ yumurtadan itina ediyorum.
Tarif için teşekkürler. Ellerinize sağlık.
Merhaba ben bu pastayi cocuklugumdan biliyorum ama annem hatilamadigindan yapamiyordum sut almisti kaynatirken kesildi 5lt hem de.onu atmiyor ve lor peyniri yapiyoruz.yurtdisinda olan arkadas icin onerim sutu alip kaynadiktan sonra yani sicakken icine limon sikmasi.limon sutun kesilmesine neden olur ve bu sutu tel suzgec ya da tulbentte suzdururseniz lor peyniri olur:) afiyet olsun .
Tarif icin tesekkur ederim ozledigim bir lezzetti annem kakaolu yapardi ben de oyle yapacagim bir de onunkinde yumurta yoktu ben kucuk cocugm var ona yedirecegim icin yumurtayi koymam.tesekkurler
Yorum Gönder