4 Şubat 2016 Perşembe

DİL PEYNİRLİ BÖREK VE SANDAL BALIK EVİ LEZZETLERİ



Herkese merhaba.
Hafta sonu kahvaltısına yaptığım, nefis bir börek tarifi var bu gün.İçinde dil peynirleri ,üzerinde
taze kaşar eridi çok güzel bir lezzet oluştu.Tarifi sevgili gülay dan aldım.Pratik ve lezzetlli bu böreği denemenizi tavsiye ederim.
Ben 18x25 cm lik fırın kabında yaptım ,ölçüleri buna göre veriyorum.(4 kişilik)

MALZEMELER:

1 adet yufka
200 gr.dil peyniri
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
tuz
birkaç parça tereyağ
üzeri için biraz taze kaşar rendesi

YAPILIŞI:

Yufkayı altıya bölün.Dil peynirinden yufkanın geniş kısmına koyarak sigara böreği sarar gibi sarıp margarinle yağlanmış fırın kabına yerleştirin.İşlem bitince bir kasede süt ,yumurta ve biraz tuzu çırpıp yufkaların üzerine dökün.Strec film ile üzerini kapatıp dolaba kaldırın.Bir gece beklesin sosu çeksin.
Ertesi gün üzerine minik bir kaç parça tereyağı atıp 200 derecedeki fırına koyun biraz kızarınca çıkarıp üzerine kaşar rendesi serpip tekrar fırınlayın.Kaşarlar eriyip kızarınca çıkarın.Afiyet olsun.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SANDAL BALIK


Sizde benim gibi deniz ürünleri seviyorsanız size bir  mekan önerim olacak.Yeniköy de bulunan Sandal Balık.Daha önce kahvaltıya gitmiştim ,bu kez kalabalık arkadaş grubuyla Eray Kılıç'ın düzenlediği akşam yemeğine gittim.Kahvaltıyı kaldırmışlar ama baharda tekrar mekanda yeni düzenlemeler yapıp koyacaklarmış.
Mekan güzel ,sevimli,iki katlı.Hafta içi olmasına rağmen dolu idi.Balık simit ,levrek lokum,balık köftesi,balık böreği,balık kokereç,tulum peynirli cevizli salata ,mısır ekmeği yediklerimden bir kaçı idi.Fiyatların uygun,ilgi alakanın on numara olduğu bu mekana gitmenizi ,bu güzel sıra dışı lezzetleri tatmanızı öneririm.
Şimdilik benden bu kadar ,sevgiyle kalın :)


1 yorum:

lezzettramvayı dedi ki...

cnm ekine saglık hersey muhtesem gorunuyor :)