2 Kasım 2021 Salı

KARADENİZ EREĞLİ

 

Batı Karadeniz kıyısında İstanbul'a 3,5 saat mesafedeki şirin,canlı bir balıkçı ilçesi.Zonguldağa bağlı olan ilçe adını çelik ve çilekle duyurmuştur.Ereğli Demir Çelik fabrikasını sahilde gezerken görebilirsiniz.

Gezilecek bir çok yer de zaten sahildedir.Sahil boyu yürüyüş yapabilir cafe ,restaurantlarda oturabilirsiniz.Balık restaurantlarında balık ,deniz ürünü yemeden gelmeyin.

Demir çelik fabrikasından başlayıp sahil boyu devam ederseniz sahilde Ereğli yazısı ve Gazi Alemdar Gemisi sizi karşılar.Müze gemiyi pazartesi hariç diğer günler gezebilirsiniz.


Sahilden devam edin Herkül Anıtı karşınıza çıkacaktır.



Yine sahilden devam edince  Fatih Sultan Mehmet zamanında dikilmiş tarihi anıt çınarları görmeniz mümkün.

sağda ise tarihi Bozhane Hamamı var.





Sahilin bir üst caddesi yalı caddesi.Burada Ereğli Müzesi var.Bir çok cafe ,restaurant mecvut.
Deniz kenarı olmasın yemeğimi denizi yukarıdan görerek yiyeyim derseniz buradaki mekanları tercih edebilirsiniz.

Sahilin sonunda Cehennemağzı Mağaraları bulunuyor.Üç mağaradan oluşuyor ,burayı da  pazartesi  hariç diğer günler gezebilirsiniz.

Ayrıca Zonguldakdan gelirken yolda göreceksiniz Göleviç mağaraları ve şelalesi var ,burasını da gezi listenize eklemelisiniz.

Ereğli de ne yiyelim derseniz tabiiki öncelikle balık derim.İkinci seçenek Ereğli pidesi,çarşı içinde pideci Hasan Kurunun çıtır çıtır pideleri var,fiyatlar da makul.
Ereğli çileği ile de meşhur,çilek reçellerinden alabilirsiniz.Çilek mevsimi ise taze taze de almanız mümkün.
Temmuz başı çilek festivali yapılıyor gezinizi o tarihe de denk getirmeniz güzel olur.Hem de Ereğlinin plajlarında denize girme imkanı da bulabilirsiniz.

Aslında merkezi bir günde gezmeniz mümkün ama Göleviç mağaraları ve şelalesini de ekleyip  rahat rahat gezeyim arada keyif de yapayım gecesini de göreyim balık restaurantlarında akşam yemeği yiyeyim ,plajlarında yüzeyim derseniz Ereğli de  kalabilirsiniz .Öğretmen evi ve birçok otel mevcut.




Bence en az iki gün buraya ayırmalı bu güzellikleri görmelisiniz.Ben Ereğliyi çok beğendim görmeyenlere tavsiye ederim.Gidecek olanlara şimdiden keyifli geziler dilerim.


Hiç yorum yok: