29 Temmuz 2021 Perşembe

ENGİNAR ÇANAĞINDA DENİZ BÖRÜLCESİ

 


Her ikisini de ayrı ayrı çok severim.İkisi bir arada da gayet güzel bir meze oldu bence.


Malzemeler:

4 adet enginar
1 demet deniz börülcesi
1 diş sarımsak
zeytin yağ
limon
tuz

Yapılışı:



Enginarları bir tencereye alın üzerini dört parmak geçecek kadar su koyup biraz limon sıkıp haşlayın kenarda soğusun.Diğer tarafta deniz börülcelerini yıkayıp yedi sekiz dakika kadar haşlayıp süzün.
Uçlarından tutup çekip içindeki iplerini temizleyin.Börülcelere sarımsak doğrayıp yağ limon ilave edip karıştırın.Enginar çanaklarına çok az tuz serpip börülce yerleştirin.Yine isterseniz yağ limon gezdirip servis edin.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: