24 Şubat 2021 Çarşamba

KREMALI MANTARLI BONFİLE


Herkese merhaba.

Et yemeklerinin yanına yakışacak çok güzel bir tarifim var bu gün.Ben bonfile yanına yaptım.Et tercihi size kalmış.Misafir için de gönül rahatlığı ile yapıp servis edebileceğiniz bir tarif.


 


İşe etinizi marine ederek başlayabilirsiniz.Ben zeytin yağ,tuz,karabiber ,sirke(elma) ile oluşan marine karışımı yapıp eti bir kaç saat önceden sosa koyup beklettim.

Malzemeler:

4 adet bonfile 

marine için :

yarım çay bardağı zeytin yağ
2 yemek kaşığı sirke (elma)
1 çay kaşığı karabiber
tuz

Mantar için:

1 paket kültür mantarı
4-5 yemek kaşığı zeytin yağ
1/2 limon
1 minik kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 kutu krema (200ml)
tuz
karabiber
kuru fesleğen
pul biber

Yapılışı:

Mantarları güzelce yıkayıp ince ince dilimleyip yarım limon sıktığınız 1,5 -  2  litre suya kararmamaları için atın ve bu suda yumuşayana kadar haşlayın.Diğer tarafta zeytinyağını bir tencereye alın sekize böldüğünüz soğanı biraz yağda kavurun.İnce kıyılmış sarımsakları atıp biraz daha kavurun.Haşlanıp süzülen mantarları ekleyin ve üç dört dakika daha kavurun.Baharatları ve tuzu katıp en son kremayı ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatın.
Bonfileleri sosdan alıp iyice kızmış döküm tavada önlü arkalı güzelce kızartın.
Servis ederken önce bonfile üzerine soslu mantar koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: