15 Ocak 2021 Cuma

CAFE DE PARİS SOSLU BONFİLE VE YILBAŞI AKŞAMI SOFRAM

 





Herkese merhaba

Yılbaşı akşamı kurduğum sofram ve soslu et tarifim ile geldim bu gün.Pişirdigim etin üzerine harika bir sos yaptim, coook guzel oldu ☺😉


Nasıl mı yaptım iste tarifi

Malzemeler:

4 parca bonfile ya da kontrfile
sosu için:
100 gr tereyağ
70 gr.krema
50 gr rokfor peyniri
3 gr. köri
3 gr. zerdecal
birkac dal dereotu
1 tutam kimyon
2 diş sarımsak
2 tatli kaşığı hardal
tuz
karabiber
1 kaşık  zeytinyağ

Yapılışı:

Sos için tereyağını sos tenceresine koyup eritin.Sosa krema,rokfor,köri, zerdeçal, kimyon,tuz,karabiber,zeytinyağ kıyılmış dereotu ve minik doğranmış sarimsak ilave edip sosu pişirin. Etleri gelince:
döküm tavayı iyice kızdırıp etleri önlü arkalı pişirin. Servis tabağına önce et koyun uzerine sos döküp servis edin.
Afiyet olsun.
tarif için  @gonlum75 e tesekkur ederim.

Hiç yorum yok: