25 Kasım 2020 Çarşamba

TENCEREDE FİNCAN KEKI

 




Herkese merhaba.

Daha önce tencere kekini  bir kac kez yapmış olmama rağmen tarifi sizlerle paylaşmadığımı fark ettim hemen fotoğrafladım.
Benim ölçülerle dört nescafe fincanı oldu.
Bu leziz kekler gece çayımın yanına eşlik etti.

Malzemeler:

2 yumurta
1,5 cay bardagı şeker
1 cay bardağı süt
yarım cay bardagı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 cay bardağı un
arzuya gore 1 yemek kasigi damla cikolata

Yapılışı:

Yumurtalari derin bir kaseye kırın. İçine seker koyup çırpın. Daha sonra süt ve yağ ekleyip yine çırpın. Kakao,vanilya koyup çırpın. Un ve kabartma tozunu da ekleyip son kez yine çırpıp damla cikolatalariilave edin ve tahta kaşıkla şöyle bir karıştırın. Fincanları içlerini sıvı yağ ile yağlayıp  tencereye koyun içlerini yarıdan biraz fazla olacak şekilde  kek karisimi ile doldurun.
Tencereye ise fincanlarin yarısına gelene kadar su koyup tencerenin ağzını kuru bir bez ile kapatın.
Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp altını yakın. ( kek benmari usulu pişecek) Kısık atesde yirmi yirmi bes dakika pişirin.Keke bıçak batırarak pişip pismedigini kontrol edin.Bıçak temiz ise pişmiş demektir.
Fincanları dikkatlice tencereden alın, keki fincandan çıkarıp servis yapın.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok: