19 Kasım 2020 Perşembe

ŞİŞ MANTISI

 




Bu akşam için şiş mantısı yaptim.Belki bilenler vardir ,bilmeyenler de denemeli coookk guzel bir mantı oldu.

Malzemeler:

3 adet yufka
kıymalı kısmı icin:
250 -300 gr kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytin yağ
iki cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı karabiber
yoğurtlu kısmı için:
4-5 yemek kaşığı yoğurt
2 -3 diş sarımsak
tuz
üzeri için:
kıyılmış maydanoz
kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Yufkayı düz bir zemine yayın, ortadan ikiye kesin.Iki parçayı üst üste koyun. Kenarlardaki eğri kısımları alın. Dört beş parmak kalınlığında keserek şeritler yapın.Her katı şişe sarın.Sonuna firça ile su sürün ki yapışsın. Şişi rulodan çekip çıkarın, bir cm kalınlığında kesin.Her yufkaya ayni işlemi yapın.Bunlar kenarda beklerken kıymayı tencereye alın, bir cay bardaği su ile pişirin, içine küp küp doğranmış kuru soganı katın.Salçayı ekleyip üç kaşık sıvıyağ katıp tuz,karabiber ekleyip kavurun.(arzuya gore yag koymayabilirsiniz) İki su bardağı sıvıyağı tencereye alın kızdırın yufkaları altin sarısı olana kadar kızartın. Kızaran yufkaları servis tabağına alın.Yoğurdu kaseye alıp içine sarımsak doğrayıp tuz katip karıştırın.Servis tabağına önce kızaran yufkaları koyun üzerine sarımsakli yogurt dökün, kıyma koyun en uste kıyılmış maydanoz serpip sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: